Geschreven op 23 oktober 2019 door Bert Brontsema

Beilen 1 - Zuidwolde 1 = 1-0 (1-0)

Gehavend Zuidwolde strijdend onderuit

Vanwege blessures en een schorsing miste Zuidwolde maar liefst 6 basisspelers in het duel tegen Beilen. Desondanks ging een sterk gehavend maar vooral strijdbaar Zuidwolde nipt met 1-0 onderuit tegen Beilen. De 1-0 voor Beilen viel kort voor rust. Direct na rust knalde Zuidwolde tweemaal buiten bereik van Beilen-doelman Remco Vos op de paal. In die fase had een op de gelijkmaker jagende Zuidwolde het geluk net niet aan haar zijde. In de slotfase kregen beide teams nog kansen op een goal, maar gescoord werd er niet meer.

Eerste kans voor Zuidwolde

In de eerste helft speelde Zuidwolde vooral vanuit de omschakeling en liet Beilen het spel maken. In de 9e minuut volgde daartoe een vlijmscherpe counter van Zuidwolde. Via een combinatie van Frans Capellen en Joris de Roo kreeg Stefan Liezen een prima schotkans. Zijn harde inzet kon doelman Remco Vos ternauwernood pareren. Rond de 20e minuut kreeg Beilen een goede scoringsmogelijkheid. Echter bij een harde inzet van de vrijstaande Koen Hollemans had doelman Sjors van der Weide een uitstekende redding.

Treffer Rick Koops

In de 35e minuut kreeg Zuidwolde op circa 20 meter van de goal een vrije trap. De inzet van Stefan Liezen ging rakelings naast. Vervolgens miste Beilen in de 40e minuut ook een goede kans. Juist op een moment dat met een 0-0-stand gerust zou worden sloeg Beilen alsnog toe. Na een prima steekpass door het centrum van de verdediging van Zuidwolde kon uiteindelijk Rick Koops in de 44e minuut de aanhang van Beilen doen juichen (1-0).

Sterk begin 2e helft Zuidwolde

Met het inbrengen van Ouren Nikkels voor Chiel Dekker ging Zuidwolde in de aanvangsfase van de 2e helft furieus van start. De rollen waren nu omgekeerd: een aanvallend Zuidwolde en een op de counter spelend Beilen. In de 50e minuut belandde een doorglijdende bal van Frans Capellen - buiten bereik van Beilen-doelman Vos  - op de paal. Kort daarop kreeg Joris de Roo - op aangeven van Frans Capellen - een goede mogelijkheid om te scoren. Het leverde geen treffer op.

Inzet Ouren Nikkels op de paal

In de 59e minuut leek dan toch de gelijkmaker te vallen. Een prima schuiver van Ouren Nikkels belandde echter eveneens op de paal. Het zat Zuidwolde in die fase bepaald niet mee. Gaandeweg de 2e helft kreeg Beilen wat meer vat op het spel van Zuidwolde. Daarnaast vloeiden de krachten ook wat weg bij Zuidwolde. De betere kansen waren in die fase voor Beilen. Zuidwolde trachtte met de nodige wissels nog een gelijkspel te forceren, maar wist weinig meer te creëren. Ook Beilen wist niet meer te scoren, zodat uiteindelijk Beilen met 1-0 aan het langste eind trok.