Geschreven op 20 september 2020 door .

Dalen – Zuidwolde 2-2 (0-0)

Kansenfestival eindigt onbeslist

In een enerverend duel heeft Zuidwolde gelijk gespeeld in en tegen Dalen. Op het fraai omzoomde hoofdveld van de VV Dalen ging Tom in de eerste aanval alleen op doel af, maar werd naar de zijkant gedreven en kon niet goed afdrukken. Hierna werd Dalen beter en moest Mitchell ingrijpen. Gevolg een gele kaart en een vrije trap voor Dalen op en gevaarlijke plaats. De vrije trap ging over de grond, maar was geen probleem voor keeper Sjors. Na een kwartier ontsnapte Zuidwolde; via een verre ingooi kwam de bal bij de nr. 9 en deze schoot tegen de paal en de bal rolde vervolgens langs de doellijn in de handen van Sjors. Hierna volgde een periode tot de rust dat Zuidwolde een licht overwicht had. Frans krulde als eerste de bal net over linker kruising. Bij een volgende aanval liep Frans weg bij tegenstander tot de achterlijn en trok de bal terug op Nico. Zijn schot in de linkerhoek was goed geplaatst maar had onvoldoende snelheid. Ook Steven ging zich met de aanval bemoeien. Feitelijk was het een complete omsingeling van Dalen, maar Zuidwolde was niet precies genoeg en had soms wat moeite met het hobbelige veld. Martijn knalde na een corner nog hard op doel, maar de keeper van Dalen stond op de goede plek. Zo was het bij rust 0-0, een beetje tot frustratie van de mannen van Harry Warmelink, want Zuidwolde had behoudens het eerste kwartier, het beste van het spel.

In het begin van de tweede helft ging Zuidwolde verder met aanvallen. Steven stoomde over de linkerflank maar zijn voorzetten op de voorwaartsen waren steeds iets te hard. Tom ging alleen op de keeper af, maar hij kon niet scoren. Echter tegen de verhouding in kwam Dalen op voorsprong. Uit een ingooi maakte nr. 8 Nick Schuiling via een frommelgoal de 1-0. Zuidwolde had soms moeite om de hoge ballen weg te krijgen tegenover de lange mannen van Dalen voorin. Dalen kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Eerst was er een waarschuwing van Tom. Hij kapte zich vrij naar zijn linkerbeen maar trapte het leer wonderlijk genoeg en tot afgrijzen van het Zuidwolde publiek over het doel. Bij de volgende aanval was het wel raak. Een overtreding in de 16 op een Zuidwolde speler, dus volgde er een strafschop. Frans knalde de bal droog in de linkerhoek (1-1). De wedstrijd ontbrandde nu echt; veel strijd en ook veel overtredingen. Dalen heerste in de lucht, Zuidwolde over de grond. Zuidwolde bleef rustig en na een voorzet van Frans tikte Tom verdiend de 1-2 langs de keeper. Maar bij een volgende aanval van Dalen was er een hoge bal en Sjors was het zicht op de bal even kwijt en de van Sleen overgekomen Wouter Eiting kopte tegendraads de 2-2 tegen het zijnet. Vervolgens was er nog een kwartier te spelen en kon het alle kanten op. Martijns schot zeilde over de kruising en met nog 5 minuten op de klok ging Zuidwolde door oog van de naald. De nr. 12 kopte in riante positie net naast. Uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel, het enige in de 2e klasse K.

Opstelling. Sjors vd Weide, Frans Capellen, Mathijs Steenbergen, Bastin Steenbergen, Nico Schulting, Martijn Spijkerman (Lex Hadders), Tom Buijtendorp, Steven Berghuis, Mark vd Beld, Ralph Zantinge en Mitchell Krikken.