Geschreven op 06 oktober 2019 door Egbert Buning Sr.

EMMS 1 - Zuidwolde 1 = 2 - 2 (1 - 1)

Zuidwolde laat twee punten liggen in Slagharen

Zuidwolde heeft zichzelf ernstig tekort gedaan door vanmiddag niet te winnen van EMMS. Op enkele counters en een zondagsschot na was Zuidwolde duidelijk de bovenliggende partij.

Gelijk na de aftrap was er een grote kans voor EMMS; Joris gleed uit en de aanvaller kon zo doorlopen. Via de lat en keeper werd de inzet tot corner verwerkt. Hierna was Zuidwolde duidelijk de bovenliggende partij. Met name Frans sleurde over het hele veld. In de 7e minuut dolde Tom twee man bij de cornervlag en gaf voor. Frans schoot in riante positie in de handen van de keeper. Even later een corner voor Zuidwolde. Hierbij werd een overtreding op Stefan gemaakt. Hij nam de bal zelf, net buiten de 16. Maar ook in twee instanties geen doelpunt. Na 20 minuten een mooie lange bal van Nico op Frans. Deze gaf bekeken af op de mee opkomende Stefan. Zijn schuiver ging onder de keeper door (0-1). Bij de volgende aanval gaf Frans voor op Tom, maar die kwam een teenlengte tekort. En als je dan zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Uit een spaarzame counter maakte EMMS een wonderschoon doelpunt via paal en onderkant lat (1-1).
Hierna was het weer Zuidwolde wat de klok sloeg. Frans en Tom liepen elkaar nog in de weg en ook mee opgekomen Mathijs kreeg nog een kans. Maar zijn inzet was niet krachtig genoeg. Zo werd er gerust bij een voor Zuidwolde onbevredigende 1-1.

Na de rust lag het initiatief de eerste minuten bij de thuisploeg. Eerst hadden ze een open kans op 2-1, maar die werd over geschoten. Bij de volgende aanval over links was het wel raak; 2-1 voor EMMS. Hierna was Zuidwolde wakker en bepaalde de rest van de tweede helft het beeld. Frans was iets getergd deze middag en was zijn verdediger eerst niet goed de baas. Maar gelukkig is hij tweebenig en kapte naar zijn andere been en schoot hem in de lange hoek. Zo was het weer gelijk en Zuidwolde ging op zoek naar de winnende treffer. Tom en Frans wisselden soms van kant en hierdoor ontstond veel dreiging. Met kunst- en vliegwerk en tijdrekken hield EMMS stand. Diverse keren werd de bal terug gelegd op Stefan en hij poeierde vijf (!) keer op doel in de tweede helft. Vier keer precies op de vuisten van de keeper en een keer in het spookhuis van het Ponypark. Verder waren er te veel aanvallen om op te noemen; Tom en Sven kopten nog op paal en net naast en er was nog een handsbal in de 16 die werd weggewoven door de verder goed leidende scheidsrechter Stoetman. EMMS betrok de verdedigende stellingen en loerde op de counter. Zuidwolde creëerde legio kansen. Maar de winnende viel niet. Zo bleef het bij 2-2.

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen (75’ Bastin Steenbergen), Ralph Zantinge, Stefan Liezen, Mark van de Beld, Joris de Roo, Sven Cazemier, Frans Capellen, Martijn Spijkerman (75’ Chiel Dekker), Tom Buijtendorp en Nico Schulting.