Geschreven op 31 december 2017 door Bert Brontsema

Halve finale eindstation voor Zuidwolde

In een prachtige ambiance in Sporthal ‘t Grootveld te Dalen vond ZUIDWOLDE uiteindelijk haar Waterloo in een weer uitstekend georganiseerd toernooi. Het team van Zuidwolde slaagde er niet in zich bij de eerste 2 te plaatsen. De krachtsverschillen tussen de 5 teams waren miniem en in zekere mate speelde de geluksfactor een bepalende rol voor plaatsing naar de Finale, dan wel naar de Tussenronde. Echter met een 4e plaats kan ZUIDWOLDE met opgeheven hoofd dit toernooi verlaten.

Zuidwolde - Hardenberg'85 = 0-3 Zuidwolde mist een afmaker. Hardenberg '85 efficiënter. Deze uitslag is bepaald niet overeenstemming met de stand van zaken in deze wedstrijd. Het mankeerde Zuidwolde in dit duel aan een afmaker. Al vroeg in de wedstrijd teisterde Stefan Liezen "het aluminium". Via de paal kwam de bal weer terug in het veld. Twee minuten later was het aan de andere kant - al of niet na een overtreding - wel raak (0-1). Kleine dingen bepaalden het verloop van deze wedstrijd. In de 7e minuut scoorde Hardenberg'85 de belangrijke 0-2. Kort daarop had Mathijs Steenbergen een beste kans om de 1-2 te scoren. Helaas het werd net niet. Vervolgens kregen Mark van de Beld, Steven Berghuis en Mathijs Steenbergen goede kansen om te scoren. Door de stand van zaken moest Zuidwolde risico's nemen en had het in doelman Jelmer Timmer andermaal een belangrijke sluitpost, die de spaarzame kansen van Hardenberg '85 goed pareerde. In een alles of niets-slotoffensief counterde Hardenberg'85 in de slotseconde naar de 0-3. Een efficiënt Hardenberg'85 ging derhalve goed van start. Zuidwolde moest zich weer herstellen in de 2e wedstrijd tegen CEC.

Zuidwolde - CEC = 3-2 Zuidwolde wint het duel der verliezers. Een bizarre wedstrijd. Frans Capellen scoort 3x. Beide teams hadden hun eerste duel verloren. Tegenstander CEC verloor haar eerste duel weliswaar met grote cijfers (5-1 van Dalen), maar ontpopte zich gaandeweg deze toernooironde als echte "cupfighters". Ze werden steeds beter. Zuidwolde ontdekte die ontluikende kracht van CEC ook tijdens dit duel. In de eerste fase van dit duel was Zuidwolde de bovenliggende partij en kreeg andermaal voldoende kansen. Echter scoren bleek andermaal moeilijk te zijn voor de manschappen van Bas Bijen en Gerald Kreuze. Uiteindelijk scoorde Frans Capellen in de 14e minuut met een klutsgoal de 1-0. De wedstrijd leek gelopen koers, maar dit zou nog totaal anders worden.Zuidwolde geloofde het wel en ging achteroverleunen. In "no-time" kantelde CEC deze wedstrijd en in minuut 16 stond het plotsklaps 1-2 voor CEC. De wereld op zijn kop zou je zeggen. Zuidwolde moest er in de slotfase nog "een tandje bijzetten" en deed dit ook. In de 22e minuut scoorde Frans Capellen - na een assist van Stef Raben - de gelijkmaker. Kort daarop viel de beslissing toen Frans Capellen in de 24e minuut de bevrijdende 3-2 aantekende. Al met al een bizarre wedstrijd, die voor Zuidwolde goed afliep.

SVBO - Zuidwolde = 2-1 Boeiende wedstrijd. "Kliko" sterk spelend. Voor aanvang van dit duel was de spanning in deze toernooironde voelbaar. SVBO had als koploper op dat moment 4 punten en Zuidwolde 3 punten. Winst was voor beide teams -maar vooral voor Zuidwolde - cruciaal. Met deze ingrediënten vooraf ontspon zich dan ook een zeer boeiend duel, waarbij beide teams deze match hadden kunnen winnen. Zuidwolde begon - onder aanvoering van een sterk spelende Mark van de Beld - voortvarend aan dit treffen. Al in de 4e minuut kwam het op voorsprong toen de doelman van SVBO zich verkeek op een verdekt schot van Stef Raben (0-1). Vervolgens trok SVBO de wedstrijd meer naar zich toe en schoot in de 7e minuut de gelijkmaker binnen (1-1). Over en weer kwamen er kansen en bij Zuidwolde ontpopte doelman Jelmer Timmer zich als een meer dan bekwame doelman. Stef Raben had in de 10e minuut Zuidwolde weer op voorsprong kunnen knallen, maar zijn inzet ging net naast. Vervolgens kregen ook Stefan Liezen en Martijn Spijkerman kansen om Zuidwolde naar de winst te schieten. In de 20e minuut kwam Zuidwolde goed weg toen in een prima samenwerking Jelmer Timmer, Mark van de Beld en Frans Capellen een SVBO-goal voorkwamen. In de counter kreeg Frans Capellen zelfs nog de kans om Zuidwolde op voorsprong te knallen. Wat kan zaalvoetballen - in fracties van enerverende seconden - dan toen prachtig zijn. Het duel leek vervolgens op een gelijkspel uit te draaien, doch in de slotfase scoorde de mee opgekomen SVBO-doelman de 2-1 voor de Barger Oostervelders. Met "vliegende keep" Mathijs Steenbergen trachtte Zuidwolde er nog een gelijkspel uit te halen. Dit lukte echter niet. SVBO won met 2-1.

Dalen - Zuidwolde = 3-2 Dit duel had nog spannend kunnen zijn, als Dalen haar voorlaatste duel tegen Hardenberg'85 gelijk had gespeeld. Dit was echter niet het geval. Dalen won dat duel tegen het leeg gespeelde Hardenberg'85 met duidelijke cijfers (3-0) en had met 6 punten en met een doelsaldo van 8-3 vooraf de beter papieren dan Zuidwolde. Zuidwolde kon alleen nog in punten gelijkkomen met Dalen en had bovendien een 5-0 zege nodig om alsnog de 2e plaats (en daarmee plaatsing voor de tussenronde) te bemachtigen. Zuidwolde begon goed aan dit duel en stond via een treffer van Steven Berghuis in de 7e minuut op een 0-1 voorsprong. Dalen herpakte zich bijtijds en scoorde - na balverlies bij Zuidwolde - in de 10e minuut de gelijkmaker (1-1). Dalen bleef in die fase de betere partij en Zuidwolde geloofde het vervolgens wel. In die stemming kon Dalen vervolgens uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Stef Raben bracht de spanning in de 16e minuut nog terug (3-2), maar verder liet Dalen het niet komen. SVBO werd winnaar en plaatste zich voor de finale van het PW-toernooi. Dalen heeft nog een mogelijkheid om die Finale eveneens te halen en zal nog vol aan de bak moeten in de tussenronde. Beide teams wensen wij veel succes.

Zuidwolde kan terugkijken op een goed gespeeld toernooi en dankt hierbij haar supporters voor de fantastische steun.