Geschreven op 30 oktober 2016 door Egbert Buning

Raptim 6 - Zuidwolde 5 = 3-3 (2-1)

Topper eindigt onbeslist

Het vijfde trad al om 9.30 uur aan zonder de jarige Patrick Vogelzang op het gezellige complex van Raptim in Coevorden. De openingsminuten waren duidelijk voor de thuisploeg. Raptim liet even zien waarom ze bovenaan stonden. Via goede combinaties wisten ze elkaar snel te vinden. Na 5 minuten lag de 1-0 al in de touwen. Het vlagsignaal daarbij van de grens werd weggewimpeld, alhoewel het wel degelijk buitenspel leek/was. Na een kwartier werd het 2-0 door een penalty; laatste man Rob Benning was te laat met zijn sliding en speelde de man ipv de bal. Keeper William Post dook in de goede hoek, maar kon de harde bal net niet keren. Na een half uurtje was er een mooie dieptepass van aanvoerder Remco Hempen op spits Marcel Smilde en deze ging alleen op de keeper van Raptim af en werd door hem neergehaald.

Doorgebroken speler, dus rood… dacht het publiek aan de kant en inderdaad ging die kleur kaart omhoog. Wat schetst onze verbazing dat na 10 minuten de keeper weer doodleuk het veld betrad. In de pauze werd het een en ander duidelijk; de scheidsrechter had zijn goocheldoos mee naar het veld genomen en had een kaart in zijn zak, die aan de ene kant geel was en aan de ander kant rood. De keeper zag dus geel, terwijl het publiek rood zag. Daarbij was er ook een tijdstraf van 10 minuten, maar dat had niemand gehoord. Verwarring alom. De scheids bood netjes zijn excuses aan aan het publiek/leiding van Zuidwolde. In die tussenliggende bovental-situatie wist Zuidwolde mooi de 2-1 te scoren door Marcel. Even later nog een pegel op de lat door Rob en ook nam Mike vd Water nog een bal vanuit een corner in een keer op de pantoffel, helaas net over. Ruststand 2-1.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Marcel gaf een subliem hakje op het doel van Raptim, helaas geen goal. Even later leek Kelvin Krikken de 2-2 te scoren, maar deze werd terecht afgekeurd wegens hands. Zoals het dan altijd gaat in het voetbal valt de goal dan aan de andere kant. Uit een spaarzame counter van Raptim werd tegen de verhouding in de 3-1 gescoord, William zag er helaas niet goed uit bij deze treffer. Toch was Zuidwolde sterker. Even later maakte Marcel de 3-2 via een bekeken schuiver in de rechterhoek. Raptim had de tong op het derde knoopsgat en had ook geen wissels. Zuidwolde drong aan, o.a. via mooie voorzetten/corners van Hans vd Beld. Uiteindelijk viel via een aanval in tweede instantie de 3-3 via, wie anders, Marcel, dus zijn hattrick. In het laatste kwartier hervond Raptim zich weer een beetje en de wedstrijd eindigde in een terechte 3-3 waarmee iedereen kon leven.