Geschreven op 16 september 2018 door Egbert Buning sr.

Sleen 2 - Zuidwolde 2 = 2-3 (0-2)

Zuidwolde 2 ook uitgebekerd

Ondanks twee keurige overwinningen is het tweede er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Het verlies (aantal spelers ontbraken nog) in de eerste wedstrijd tegen Sweel deed Zuidwolde 2 uiteindelijk de das om. De laatste wedstrijd in de poule was dus tegen Sleen. Men wilde Zuidwolde sarren door deze wedstrijd te laten spelen op een veld dat door eigen publiek per fiets werd afgelegd, zo ver lag dit van de kleedkamers en kantine! Maar Zuidwolde liet zich niet kennen en kisten en ging met een keurige 2-3 huiswaarts.

Scoren uit corners

De eerste helft had Zuidwolde een licht overwicht en als je dan scoort op de juiste momenten, doe je het gewoon goed. Twee mooie corners van Erwin de L werden keurig ingekopt. Eerst door Hans en later door de specialist, Robin. Tegen het eind van de eerste helft kwam Sleen met enkele spelers op het doel van Zuidwolde af, maar keeper a.i. Erwin F. redde onverschrokken en zo bleef de ruststand 0-2.

Tweede helft

In de tweede helft had Zuidwolde aanvankelijk weer meer balbezit dan Sleen. Alexander liet zien dat hij een aanwinst voor het tweede was, maar stond ook nog wel eens buitenspel. Wessel prikte de bal mooi over de keeper, maar helaas aan de verkeerde kant van de paal. Robin kopte een voorzet van Martijn achterwaarts èn gehinderd door de keeper knap in en dit was de 0-3. Overwinning in de tas zou je dan denken. Uiteindelijk was dit ook zo, maar de laatste 20 minuten liet Zuidwolde de wedstrijd lelijk lopen. Een handsbal van Alexander in eigen strafschopgebied betekende een penalty. Helaas kon de goed keepende Erwin hier niet bij, dus 1-3. Sleen kreeg hierdoor weer hoop en ging verder met aanvallen. Derek Slot liet even zien waarom hij jarenlang in het eerste heeft meegedaan en omspeelde met een solo knap de buitenspelval en tikte de 2-3 binnen. Gelukkig voor Zuidwolde bleef het hierbij.

Opstelling Zuidwolde: Erwin Fieten, Erwin de Lange (Mark van de Beld), Egbert Buning, Mark Tiggelaar (Wessel Buning), Robin Steenbergen, Frank Middelveld (Martijn van Meurs), Nick Wijbinga, Jasper Jabben, Alexander Gebrekritous, Hans van de Vegt, Jeffrey Overweg.