Geschreven op 12 september 2018 door Bert Brontsema

USV 1 - Zuidwolde 1 = 2-3 (1-2)

Verdiende oefenzege Zuidwolde

In de oefencampagne naar het nieuwe seizoen boekte Zuidwolde in Nieuwleusen haar eerste overwinning. Op de overwinning viel niets af te dingen. Vanaf de aftrap was Zuidwolde de bovenliggende partij en kreeg ook de meeste kansen. Opvallend in dit duel was dat bij USV 2 spelers stonden, die "roots" hebben bij Zuidwolde. Op het middenveld speelde Martijn Verburg en in de goal stond Martijn Scheper (zoon van oud-speler vv Zuidwolde Nico Scheper). Martijn Verburg scoorde in de 2e helft de 2e gelijkmaker.

Voor Zuidwolde werden de goals gescoord door Frans Capellen (2x) en Wessel Buning.

Zuidwolde weet kansen niet te benutten

In de 10e minuut kreeg Zuidwolde haar eerste kans, waarbij de combinatie tussen Frans Capellen en Wessel Buning net niet lukte. Vervolgens stuitte Frans Capellen in de 18e minuut op doelman Martijn Scheper. Ook Bas Hempen kreeg in die fase een goede mogelijkheid te scoren. De beste kans was echter in de 22e minuut voor Joris de Roo. Zijn inzet ging via buitenkant paal net naast.

Treffers Frans Capellen

In de 32e minuut was het uiteindelijk raak. Via een prima assist van Steven Berghuis scoorde Frans Capellen bij de 2e paal (0-1). De vreugde was echter van korte duur, want 2 minuten later lag de gelijkmaker tegen de touwen. USV kon te gemakkelijk een voorzet geven, waarna Leon Kooiker knap binnen kopte (1-1). In de slotfase van de 1e helft werd Zuidwolde andermaal enkele keren gevaarlijk via o.a. Wessel Buning en Joris de Roo. Beiden hadden op dat moment het vizier niet scherp genoeg staan. Desondanks ging Zuidwolde kort voor rust toch nog met een voorsprong de rust in. Een aantal spelers kregen kort achter elkaar kansen om te scoren, waarna Frans Capellen in een soort klutssituatie de 1-2 op het scorebord prikte.

Snelle gelijkmaker Martijn Verburg - prachtige goal Wessel Buning

In de 48e minuut kwam USV weer langszij, waarbij oud-Zuidwolde-speler Martijn Verburg een slechte terugspeelbal onderschepte en raak schoot (2-2).

Zuidwolde pakte de draad weer snel op en 7 minuten later stond Wessel Buning aan het eind van een mooie combinatie met Stef Raben en Steven Berghuis op de juiste plaats. Bijzonder fraai verraste hij doelman Martijn Scheper 2-3.

Zuidwolde had vervolgens het duel vroegtijdig definitief kunnen beslissen via goede kansen voor Joris de Roo, Frans Capellen en Stef Raben. Het werden echter net geen treffers, zodat het toch nog spannend bleef. Gescoord werd er echter niet meer. Voor beide teams een nuttige oefenpartij. Eindstand 2-3