Geschreven op 10 september 2018 door Bert Brontsema

Verslag van Zuidwolde 1, 2 en 3

Zuidwolde 1 - De Weide 1 = 0-5 (0-3)

Overtuigende zege De Weide

Op de eerste 10 minuten na was De Weide gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Vroeg in de wedstrijd had Frans Capellen de 1-0 op de schoen, maar miste ternauwernood. Nick Muysson zorgde even later voor de 0-1. Vervolgens wist De Weide steeds gemakkelijk rondspelend de vrije man te vinden. Via een goed opgezette aanval over de rechterflank stond Targetman Frank Benjamins in de 27e minuut op de juiste plek en benutte fraai deze kans (0-2). Nog voor rust wist De Weide via hun sterkste speler Joost Bosma de 0-3 op het scorebord te brengen. Mocht Zuidwolde nog enige illusie hebben dan werd deze droom al vroeg in de 2e helft verstoord.

In de 48e minuut kopte Vincent Coulier de bal fraai tegen de touwen (0-4). In de slotfase zorgde Joost Bosma voor de 0-5 eindstand. Zuidwolde mocht de handen dichtknijpen, dat doelman Sjors van der Weide in goede vorm verkeerde. Hij zorgde met prima reddingen, dat De Weide niet nog meer scoorde.

Prima kans Frans Capellen

Door een vlot lopende aanval via Mathijs Steenbergen en Steven Berghuis werd Frans Capellen in de 9e minuut uitstekend in scoringsstelling gebracht. Helaas kon Frans de bal onvoldoende onder controle krijgen, waarna deze kans verloren ging. Aan de ander kant van het veld werd balverlies bij Zuidwolde in de 13e minuut onmiddellijk afgestraft. Nick Muysson verschalkte doelman Sjors van der Weide met een fraaie lob (0-1).

Frank Benjamins staat op de goede plek

De Weide begon steeds beter in de wedstrijd te komen en vond steeds gemakkelijk de vrije man. Via goed rondspelen werd in de 27e minuut een voorzet vanaf de rechterflank bijzonder fraai afgerond door spits Frank Benjamins (0-2). De Weide bleef de betere ploeg en in de 36e minuut werd balverlies bij Zuidwolde bekwaam afgerond door Joost Bosma. Ruststand 0-3.

Prima kopgoal Vincent Coulier

Zuidwolde trachtte de bakens nog te verzetten door het inbrengen van Wessel Buning voor Joris de Roo. De Weide had de intentie om de wedstrijd al vroegtijdig in de 2e helft te beslissen. Zo kreeg De Weide in de 48e minuut een corner en vanuit deze standaardsituatie kwam De Weide-verdediger Vincent Coulier goed voor zijn man en kopte de bal prima raak achter de kansloze doelman Sjors van der Weide (0-4). De Weide kreeg vervolgens meerdere kansen om de score op te voeren, maar doelman Sjors van der Weide beperkte de score met prima reddingen.

Mogelijkheden Wessel Buning en Robin Steenbergen

In de 68e minuut leek Zuidwolde de eretreffer binnen te schieten, waarbij met name Wessel Buning op de juiste plek stond. Zijn inzet kon gekeerd worden door doelman Renzo Hemmes. Ook in de rebound wist Frans Capellen niet te scoren. In de 75e minuut stond Wessel Buning opnieuw op de goede plek. Na een assist van Frans Capellen wist Wessel Buning andermaal net niet te scoren. Kort daarop werd de wedstrijd definitief beslist door een goal van de beste man van De Weide Joost Bosma (0-5).

Prima reddingen Sjors van der Weide en kans Robin Steenbergen

Vervolgens voorkwam Sjors van der Weide met prima reddingen op inzetten van met name Mitchell Luchtenberg, dat De Weide nog verder kon uitlopen. Het slotakkoord was voor Robin Steenbergen, die met een kopbal doelman Renzo Hemmes bijna verraste. Zijn kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Eindstand 0-5.

Opstelling Zuidwolde: Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen, Cedric Jansen Mark van de Beld, Jerry Dekker, Steven Berghuis, Bas Hempen, Leon Schoemaker, Bastin Steenbergen (Robin Steenbergen), Joris de Roo (Wessel Buning), Frans Capellen. Man van de wedstrijd bij Zuidwolde 1: Sjors van der Weide

Naast het verlies van het eerste, wisten op zondag de andere 3 elftallen in de beker gelukkig te winnen ; hier nog een verslag van de 2 thuisspelende teams;

Zuidwolde 2 - Weerdinge 2 = 2-0 (0-0)

Knap herstel na onnodig verlies tegen Sweel

Het tweede van Zuidwolde speelde zijn tweede bekerwedstrijd thuis. Mede door de terugkeer van enkele spelers werd er beter gevoetbald dan de eerste bekerwedstrijd. De eerste helft kwam dit nog niet zo uit de verf. Jos werd door Jasper mooi voor de keeper gezet, maar deze weerde zich kranig gedurende de hele wedstrijd en stopte de inzet van Jos. De tweede helft ging Zuidwolde beter voetballen; een mooie afdraaiende voorzet werd door Robin met zijn handelsmerk binnen gewerkt; met het hoofd. Hierna een sterke fase van Weerdinge. Ze drukten Zuidwolde flink terug wat o.a. resulteerde in een aantal corners en een vrije trap net buiten de 16.

Deze werd precies in het rechterhoekje geprikt, maar Jelmer kon er nog de hand tegenaan zetten en tot corner verwerken. Erwin nam nog een vrije trap en deze werd goed in de hoek geplaatst, maar zoals gezegd, de keeper van Weerdinge deed zijn werk goed en stopte de bal. Hierna kwam de in de tweede helft ingekomen Wessel aan de beurt.

Waar gisteravond bij het eerste het geluk nog niet aan zijn zijde was, lukt het bij het tweede wel. Eerst werden twee doelpogingen van hem van de lijn gehaald, maar bij de derde, een rush vanaf eigen helft na een mooie dieptepass van Mark, liep hij de tegenstander er knap uit en scoorde beheerst. 2-0 en meteen de einstand.

Zuidwolde 3 - Scheerwolde 2 = 3-2 (0-0)

Derde zet goede lijn door

Net als het tweede ging het derde rusten met de brilstand. Het scoreverloop ging hier echter anders. Na een fantastische 1-0 door Rick van Echten kwam Scheerwolde door o.a. knap voetballen van hun nr. 9 en enkele ervaren rotten zeer slim en voor Zuidwolde wat ongelukkig op 1-2.

Eerst tikte keeper Bas de bal in eigen doel en daarna volgde een overtreding op een speler van Scheerwolde die eindigde in de 16; strafschop en de 1-2. Het derde ging niet bij de pakken neerzitten en uiteindelijk was het wederom Rick die rechts aannam en gelijk links uithaalde, 2-2. Wat een fantastisch doelpunt! In de allerlaatste minuut/aanval was het wederom Rick die gevaar stichtte, maar de bal sprong bij hem weg. Naast hem een attente Nick Buning die voor de winnende treffer zorgde, 3-2!