Geschreven op 09 april 2017 door Bert Brontsema

Zuidwolde 1 - Ruinen 1 = 9-0 (5-0)

Zuidwolde heer en meester

Een superieur Zuidwolde was in dit duel nog uiterst genadig voor Ruinen. Na 90 minuten stond er een passende en klinkende 9-0 overwinning op het scorebord. Gelet op het aantal niet benutte kansen had er met gemak een overwinning met dubbele cijfers in gezeten. Een gretig Zuidwolde jaagde "90-minutes" constant met sublieme passes diepe bressen in de Ruiner-verdediging. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Bovendien waren de gescoorde treffers allen van grote schoonheid. De mooiste (5-0) werd kort na rust met een prachtige lob gescoord door Bas Hempen. Door deze overwinning deed Zuidwolde goede zaken in de strijd om de 3e periode.

Vroege treffer Bas Hempen

Ruinen begon nog wel met de aftrap maar kwam er nadien niet meer aan te pas. Al in de 4e minuut was er bij ZUIDWOLDE veel dreiging vanuit een corner. Gescoord werd er echter niet. Het bleek echter uitstel van executie, want een minuut later scoorde Bas Hempen op aangeven van Leon Schoemaker de 1-0. Kort daarna kregen Steven Berghuis, Robin Steenbergen, Mathijs Steenbergen en Stefan Liezen grote mogelijkheden om te scoren. Een 2e goal kon dan ook niet uitblijven. In de 16e minuut "stevelde" Steven Berghuis met een prima rush door de Ruiner-verdediging. Zijn scherpe passing kon door Ruinen-verdediger Thijs Lubbinge alleen nog maar achter zijn eigen goalie geplaatst worden (2-0).

Prima redding Jelmer Timmer

De 2-0 lag nog maar net achter doelman Marnick Pinxterhuis of de Zuidwoldiger-supporters konden opnieuw juichen. Na een prachtige pass van Koen Romme scoorde Frans Capellen beheerst de 3-0 tegen de touwen. Vervolgens verslapte Zuidwolde enigszins en kreeg Ruinen in de 26e minuut een goede mogelijkheid om te scoren. Na een doorbraak over de linkerflank volgde na een voorzet een beheerste trap van Gerwin Sloots. Menigeen dacht al dat dit een treffer zou opleveren, maar doelman Jelmer Timmer voorkwam dit met een prima redding. Kort nadien kreeg Bastin Steenbergen twee grote mogelijkheden om te scoren, maar miste net de juiste scherpte. In de 32e minuut was het alsnog raak. Na een prima assist van Steven Berghuis knalde uiteindelijk Leon Schoemaker de 4-0 tegen de touwen. Ook daarna kreeg Zuidwolde nog diverse kansen, doch gerust werd met 4-0.

Sublieme goal Bas Hempen

Zuidwolde ging ook direct "na de thee" op jacht naar meerdere goals. In de 53e minuut viel die ook. En hoe! Bas Hempen brak over de linkervleugel door en met een fantastische lob gaf hij doelman Marnick Pinxterhuis vanuit een moeilijke hoek geen schijn van kans (5-0). Zuidwolde bleef gas geven en verdere goals konden dan ook niet uitblijven. In de 62e minuut scoorde Frans Capellen door de benen van doelman Pinxterhuis de 6-0.

Prima assist Steven Berghuis

Zuidwolde bleek nog lang niet uitgeraasd. In de 68e minuut "raasde" Steven Berghuis door de Ruinen-verdediging. Zijn assist werd prima afgerond door Bas Hempen (7-0). In de 72e beloonde Bastin Steenbergen zijn gedreven spel met een fraaie goal (8-0). Een minuut later lag ook de 9-0 in het mandje; via binnenkant paal scoorde Stef Raben deze treffer. Ondanks divers kansen wilde de 10e goal echter niet vallen. Eindstand derhalve: een meer dan memorabele 9-0 overwinning.