Geschreven op 23 oktober 2016 door Henri Vogelzang

Zuidwolde 2 - Emmen 2 = 4-0 (2-0)

Zuidwolde 2 bekert verder

Op een frisse zondagmorgen stond de bekerwedstrijd van Zuidwolde 2 tegen VV Emmen 2 op het programma. Om 11.00 uur startte de wedstrijd en trainer Henri Vogelzang had de beschikking over een mooie selectie; Bastin Steenbergen die net terug is van vakantie en Mark vd Beld versterkten het 2e elftal. Daarnaast had Marcel Linthorst zijn schoenen weer uit de kast gehaald. Natuurlijk waren ook de vaste spelers van VV Zuidwolde 2 aanwezig om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Motto was dan ook "niks hoeft, maar winnen is altijd mooi", want er is niks te verliezen tegen nr. vier van de noordelijke hoofdklasse.

De eerste 10 minuten startte Emmen erg sterk en lieten ze de bal makkelijk rondgaan. Na zes minuten kwam Mark Tiggelaar in botsing met de centrale verdediger van Emmen. Direct was te zien dat Mark Tiggelaar een verwonding aan zijn neus had, bij een vluchtige inspectie aan de zijlijn was zichtbaar dat zijn neus niet meer recht stond. Met een gebroken neus speelde "de jarige" Mark Tiggelaar verder! Zuidwolde was echt even aan het zoeken naar de spelers en hun posities. Maar na 10 minuten kwamen ze toch in de wedstrijd. Zuidwolde hield balbezit en groeide in de wedstrijd. Na 26 minuten speelde de rechtsback van Emmen de bal te zacht terug naar de keeper en de zeer sterk spelende Bas Hempen pikte net voor de keeper de bal op en speelde Frans Capellen de bal in de voet. Frans Capellen draaide heerlijk weg en legde de bal simpel in het netje, 1-0. Dit was het begin van een mooie wedstrijd. De goed fluitende scheidsrechter zag in de 20e minuut een vermeende penalty voor Emmen niet en liet de bal aan de uitstekend keepende Jelmer Timmer.

Zuidwolde werd steeds sterker en met de snelheid van Jos Bouwes en Frans Capellen werd de verdediging erg onder druk gezet, waardoor de goed opkomende Mark van de Beld vanaf de rechterkant een mooie voorzet kon geven op Frans Capellen en deze kon de bal mooi in koppen, 2-0 in de 37e minuut. Heerlijk om met zo'n voorsprong de rust in te gaan. Emmen was op dat moment even de weg kwijt en kwam ook na de rust niet in de gelegenheid om grote kansen te creëren.

Zuidwolde was nog niet klaar met Emmen en bleven lekker voetballen. Met veel passie en power werd er gespeeld en via aanvallen vanaf links via Mesfin en rechts via Jos werden de spitsen vaak de diepte ingestuurd. Maar wat ook erg belangrijk voor de groep was dat de nul gehouden moest worden. De verdediging stond ook erg sterk te spelen en er werd zeer weinig weggegeven. De wissels kwamen; na de rust werd Sander Bruins gewisseld voor Bastin Steenbergen en in de 55e min. werd ook Mesfin Been gewisseld voor Marcel Linthorst. In de 65e min. kwam Cedric Jansen erin voor Erwin Fieten.

In het laatste kwartier van de wedstrijd was het net of de wedstrijd van vorige week weer aan de gang was. Vele kansen en 1 op 1 situaties waren er veelvuldig. Frans Capellen kwam de keeper tegen, die Emmen nog steeds in de wedstrijd hield. En ook Mark Tiggelaar wilde het niet lukken om de keeper te verslaan en schoot de bal naast. In de 84e minuut kwam de pass op maat gegeven door Marcel Linthorst aan Frans Capellen, die een goede voorzet gaf, waarbij de keeper "los maar" riep. De keeper stompte de bal tegen een verdediger aan en de bal kwam voor de vrij staande Bas Hempen die de niet te missen bal erin schoot, 3-0.

En ook dezelfde Bas Hempen had er nog steeds veel zin in. Ondanks dat zijn medespelers zeiden dat het zo goed was en de wedstrijd uitgespeeld moest worden, ging Bas Hempen er aan de linkerkant vandoor en kwam alleen op de keeper af. In de 90e minuut scoorde Bas Hempen de 4-0. Einde wedstrijd en verdiende overwinning voor Zuidwolde 2.

Aankomende zondag speelt Zuidwolde 2 de uitwedstrijd tegen Hoogeveen 2 om de koppositie in de 1e klasse. Wedstrijd begint om 11:30 uur.