Geschreven op 14 september 2016 door Frans Capellen

Zuidwolde 2 - VKW 2 = 2-2 (1-2)

't Tweede speelt gelijk tegen VKW. Zuidwolde 2 speelde zondagmorgen 11 september zijn tweede wedstrijd en eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VKW 2.

Jumbo voetbalplaatjes

Om 09.45 waren de meeste spelers aanwezig. Aanvangstijd iets eerder dan anders in verband met de voetbalplaatjes actie van de Jumbo. Nadat iedereen omgekleed was, mocht iedereen individueel op de foto om vervolgens als groep op de foto te gaan. Sinds een aantal weken is Alex van der Sterre de keeper van Zuidwolde 2. Gezegd moet worden dat het knuffelgehalte hierdoor aardig is gestegen. Dit was ook te merken voor de wedstrijd. De sfeer zat er goed in! Om 10.25 werd er, onder leiding van aanvoerder Frank Middelveld, gestart met de warming-up.

Gelijk opgaande start

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zuidwolde kwam op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed verwerkt door een verdediger van VKW.Silvano kreeg de bal. Kappen, draaien, keren, achteruit, vooruit, achter het standbeen, schaar, overstap, schieten vanuit de draai, kortom: 1-0! Na de 1-0 voorsprong waren de betere kansen voor VKW. De 1-1 viel nog voor rust. VKW kwam steeds beter in de wedstrijd. Kansen op een 2-1 voorsprong kreeg VKW zeker, maar verzilverde de kansen niet.

4-meter plus

Met Mark Tiggelaar en Silvano Wildeboer in de spits beschikt Zuidwolde 2 over aardig wat lengte. Tel ze bij elkaar op en je zit al snel op vier-en-een-halve-meter-aan-aanvallers. In geval van nood (en ook in geval van geen nood) maakt Zuidwolde 2 graag gebruik van dit wapen. Zo ook in de 40e minuut. Alvorens de bal wordt gespeeld, sleurt Silvano zich los van zijn tegenstander. Na een duel controleert hij de bal en stuurt Mark Tiggelaar diep. Mark neemt de bal goed aan en creëert daardoor een één-op-één met de keeper. Helaas neemt Mark de bal, na de goede aanname, niet goed mee waardoor hij niet tot afronden komt.

In de tegenaanval van VKW moet Erwin Fieten aan de handrem trekken. Aan de zijkant van het 16-metergebied, vrijwel tegen de achterlijn aan, mag VKW een vrijebal nemen. De bal wordt door middel van een pass over de grond in het 16-metergebied gebracht. Door onoplettendheid in de verdediging van Zuidwolde wordt de bal gemist door een aantal spelers en kan een speler van VKW de bal bij de tweede paal binnenschieten. Ruststand 1-2.

Niets is onmogelijk

In de rust ‘de koppies’ bij elkaar, kopje thee, aantal positieve opmerkingen over-en-weer, je kent het wel. Niets bijzonders in dit geval. Toch kwam Zuidwolde fris en positief uit de kleedkamer. Dit resulteerde direct in een aantal kansen. Een diepe bal wordt verkeerd ingeschat door een verdediger van VKW, waardoor Frans in een één-op-één situatie met de keeper komt. Bij het meenemen van de bal wordt hij aangetikt maar gaat niet direct liggen. Als later blijkt dat Frans door deze overtreding niet meer tot afronden, komt wijst de scheidsrechter naar de stip. Later in de wedstrijd mag Zuidwolde van geluk spreken dat een soortgelijke situatie niet bestraft wordt en Zuidwolde ontsnapt aan een penalty tegen.

Relatietherapie

Al snel wordt er naar ‘Meurs’ gekeken. Al sinds zijn jeugd specialist, missen is zeldzaam. Martijn is al enige tijd in relatietherapie met zijn wekker. In verband met het groepsproces communiceert Martijn hier duidelijk over. Iedereen is van zijn situatie op de hoogte, zo ook Freek Monsuur. Gevolgen van de relatietherapie waren ook zondagochtend goed merkbaar. Na een hevige sessie kwam Martijn 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd het sportpark op lopen. Na enig overleg werd er besloten dat Martijn emotioneel niet klaar was om de penalty te nemen. Frans neemt de penalty. Stand: 2-2. Na de gelijkmaker ging Zuidwolde op jacht naar de 3-2, maar kwam helaas niet verder dan een aantal kleine kansen of slecht uitgespeelde mogelijkheden. De beste kansen waren voor VKW. Zuidwolde kwam een aantal malen goed weg, omdat VKW slordig om ging met kansen. Alex keepte een prima wedstrijd en hield Zuidwolde met een aantal goede reddingen in de wedstrijd. Gescoord werd er niet meer, waardoor de wedstrijd eindigden in 2-2. Een dubbel gevoel voor ’t tweede. Er had wellicht meer ingezeten, maar iedereen was ook realistisch. 2-2, een terechte uitslag.

Volgende week speelt Zuidwolde 2 om 11.00 een thuiswedstrijd tegen Rolder Boys 2. We hopen jullie allen te verwelkomen op ons mooie sportpark Woltingeslag!