Geschreven op 24 november 2019 door Egbert Buning Sr.

Zuidwolde 2 - WKE ’16 2 = 5-2 (1-1)

Zonder een sterke bank is het lastig winnen

Een jong tweede met als routinier cq aanvoerder Peter Nijboer kreeg na 8 minuten de eerste corner. Bas Hempen haalde twee keer uit met buitenkant voet; het eerste schot smoorde in een mêlee van benen en het tweede helaas tegen de paal. Zuidwolde oogde beter. Cedric Jansen organiseerde zijn verdediging goed en kopte veel weg. Voorin de snelle Joris de Roo en Dani van de Water. Ondanks dit lukte het niet om op een snelle voorsprong te komen. Sterker nog, uit een counter maakte WKE in de 22e minuut tegen de verhouding in de 0-1. Direct na de aftrap kreeg Zuidwolde een vrije trap op de 16, maar Bas knalde de bal tegen de reclameborden. Na een half uur mocht Bas weer vrij uithalen, maar voor de tweede keer testte hij de linkerpaal. Vlak voor rust schoot Jasper Jabben op doel, maar er zat een oranje been tussen, dus corner. Deze werd attent binnengetikt door Cedric (1-1). Dit was ook de ruststand. Zuidwolde speelde goed en verzorgd voetbal, maar ontbeerde wat stootkracht voorin.

Met Mark Tiggelaar in de spits begon Zuidwolde de tweede helft. Dit betaalde zich gelijk uit. Hij gaf na 5 minuten de assist op Peter, dus 2-1. WKE liet zich echter niet kisten. Ook zij testten de paal en via deze kwam de bal bij keeper Bart Noordhuis in de handen. Bij de volgende aanval van WKE werd binnen de beruchte lijnen hands gemaakt door Zuidwolde. Strafschop voor WKE. Deze werd netjes gemaakt en dus 2-2. Na 10 minuten in de tweede helft was er vanaf rechts een mooie voorzet van Mark, maar Bas mist duidelijk nog wat wedstrijdritme na zijn rugblessure, want hij tikte naast in riante positie. In de 68e minuut scoorde Mark de bevrijdende 3-2 na een mooie steekpass van Robin Steenbergen. Hij ramde In de 82e minuut de bal vanaf de rand van de 16 snoeihard opnieuw tegen de touwen (4-2). In de laatste minuten waren er nog harde schoten over de grond van Dani en Robin S., maar deze gingen net naast. In blessuretijd was er nog een doelpunt van Wessel Buning, omdat Mark weigerde alleen voor de keeper zijn hattrick te voltooien (5-2). Conclusie; het tweede kan dus nog niet zonder zijn oudjes.

Opstelling Zuidwolde 2: Bas Hempen, Dani vd Water, Jasper Jabben (Wessel Buning), Peter Nijboer, Nick Wijbinga (Mark Tiggelaar), Egbert Buning (Robin Steenbergen), Robin Comello (Tiemen Wegman), Cedric Jansen, Chiel Dekker, Joris de Roo en Bart Noordhuis.