AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

12 juni

Geschreven op 10 juni 2021 door .
12 juni

 

 

In het amateurvoetbal hadden de beperkingen van de coronamaatregelen niet veel langer moeten duren of er was verzet gekomen. Sommige clubs namen de bocht al wat ruimer. Hoewel de maatregelen noodzakelijk en begrijpelijk waren, hadden de sociale en emotionele gevolgen de samenleving veel meer schade kunnen berokkenen. De behoefte om samen te sporten en elkaar te spreken is groot, een vereniging fungeert als ontmoetingsplek en verzamelplaats van activiteiten in een dorp. Dit sociale aspect wordt erg gemist.

Goed nieuws natuurlijk dat de kantine en het terras (onder voorwaarden) weer open mogen, echter blijft het niet toegestaan publiek toe te laten. Daarnaast biedt de laatste sportversoepeling voor senioren ook wat meer mogelijkheden aangezien het weer is toegestaan om in teamverband te voetballen op eigen club.  

Verder organiseert de KNVB aanstaande zaterdag de Nationale Voetbaldag, een idee dat is ontstaan in de voorbereiding van het EK. Ook onze jeugdafdeling JVZ doet mee aan deze Nationale Voetbaldag van het Oranjefonds. Met onder andere circuittraining, penaltybokaal, EK-minitoernooi, gastspelers en zelfs een springkussen. Het is aanstaande zaterdag 12 juni van 9.00 tot 16.00 uur; voor leden en niet-leden. Op sportpark Woltingeslag in Zuidwolde. 

 

 

 

 

 

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ