AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

ALLE BALLEN OP ....................... MAURICE TINHOLT

Geschreven op 23 mei 2018 door Bert Brontsema
ALLE BALLEN OP  ....................... MAURICE TINHOLT

Voormalig jeugdlid Maurice Tinholt (net 15 jaar) timmert aardig aan de weg in het voetballand. Hij speelt sinds het seizoen 2017-2018 voor de professionele jeugd van de FC Emmen onder 15 jaar. Recentelijk kreeg de spits van FC Emmen onder 15 jaar "contractverlenging" voor 1 jaar. Komend seizoen gaat Maurice Tinholt spelen voor het prestatieteam van FC Emmen onder 17 jaar. Daarnaast timmert de FC Emmen regionaal behoorlijk aan de weg. FC Emmen zet nadrukkelijk in op het investeren in de jeugd uit eigen regio. Publicitair kwam dat mede aan het licht in een recentelijk item in Dagblad van het Noorden (Dv/hN), waarin enkele talentvolle jongeren van FC Emmen, zoals Emil Bijlsma (19 jaar - middenvelder) Kjell Scherpen (18 jaar - doelman), Thijs Dallinga (17 jaar - aanvaller) en Kjelt Engbers (18 jaar - aanvaller/middenvelder / verdediger) in de spotlights kwamen. Een aantal van deze jonge talenten hebben hun opwachting al gemaakt in de door Dick Lukkien getrainde hoofdmacht van de FC Emmen.

Reden voor de redactie voor een spitsvondig interview met spits Maurice Tinholt.

Wie is Maurice Tinholt?

Ik ben op 9 april 15 jaar geworden. Ik woon in Zuidwolde en ga in Emmen naar school. Ik hoop dit jaar mijn MAVO-diploma te halen op het Carmelcollege te Emmen. Na de zomer ga ik beginnen aan de opleiding "Sport en Bewegen" op het Drenthe College in Emmen. Het Carmelcollege Emmen is een Topsport Talentschool. Dit betekent, dat ik de ruimte krijg om mij in de topsport te ontwikkelen. Ik ga elke dag om 07.30 uur de deur uit en ben 's avonds om 19.00 uur weer thuis. Na thuiskomst ga ik eerst eten en als het nodig is studeren. Het is dit jaar even een omschakeling geweest, maar het kost mij niet al te veel moeite.

Waar heb je zoal gevoetbald?

Op 4-jarige leeftijd ben ik bij JVZ (Zuidwolde) begonnen met voetballen. Hier heb ik tot en met de C's gevoetbald. Altijd in de spits. Sinds het seizoen 2017-2018 speel ik voor de FC Emmen onder 15 jaar.

Maurice, je bent gescout door FC EMMEN: hoe ging dat in zijn werk?

In 2017 speelde ik met JVZ C1 een wedstrijd tegen de vv Emmen C1 (de amateurtak). Bij die wedstrijd was toevallig ook een scout van FC Emmen aanwezig. Ik viel toen op doordat ik - als spits - 3x scoorde. Achteraf hoorde ik, dat de FC Emmen in mijn leeftijdscategorie juist een spits zocht.

Toeval of heeft het zo moeten zijn, dat je juist toen 3x scoorde.

Ik denk, dat het toeval was. Ik was er niet echt zo mee bezig. Natuurlijk wilde ik ook in die wedstrijd mijn uiterste best doen om te winnen. In ieder geval kwam er voor mij een mooi vervolg op.

Hoe ging het verder? 23 april 2017 werd een onvergetelijke dag

Vervolgens ben ik nog 2x gescout en heb ik een aantal trainingen bij de FC Emmen gevolgd. Op zondag 23 april 2017 kreeg mijn vader (Ronald Tinholt) een verlossend telefoontje van FC Emmen. Ik wist zelf eerst nog helemaal van niets. Dit gebeurde allemaal tijdens de eredivisiewedstrijd PSV - AJAX. AJAX (mijn club) verloor die wedstrijd met 1-0. Terwijl ik baalde door het verlies van AJAX  kwam mijn vader met de mooie mededeling, dat ik "gecontracteerd" was voor het team van FC Emmen onder 15 jaar. Die dag was voor mij een soort "eind goed, al goed-gevoel". 23 april 2017 werd voor mij persoonlijk een onvergetelijke dag.

Hoe ziet je dag er thans uit?

's Morgens om 07.30 uur ga ik de deur uit en brengt mijn moeder (Gianca Joling) mij naar een carpoolplek in Zuidwolde. Ik rij met andere jongens naar Emmen. 1 á 2 Keer per week brengt/haalt mijn moeder of mijn stiefvader (Gerrit Joling) ons. Ik train 4 x in de week op de middag bij FC Emmen en 1x in de week doe ik op de maandagmorgen krachttraining. Om 19.00 uur word ik bij de carpoolplek opgehaald en ga ik naar huis. Zaterdags heb ik meestal een competitiewedstrijd. Daarnaast spelen we regelmatig oefenwedstrijden op een doordeweekse avond

Spitsspeler? Vertel

Dit interview vond plaats na de wedstrijd PEC ZWOLLE onder 15 jr (koploper) - FC EMMEN onder 15 jaar. Uitslag: een geflatteerde 2-0 overwinning voor de "Blauwvingers - PEC ZWOLLE". Doelpunten vanuit een standaardsituatie en een gemakkelijk gegeven strafschop. Maurice Tinholt speelt in de spits bij FC Emmen onder 15 jaar. Hij heeft een goede neus voor het kiezen van de juiste positie cq het maken van goede loopacties en daarnaast heeft hij een prima schot in de benen. Hij scoort ook nog op een typische "spitswijze". Maurice wordt aan de zijkant afgevlagd voor buitenspel (terecht), maar schiet toch nog even vanuit een moeilijke hoek op de goal. De bal vliegt erin. Vertel Maurice.....?

Je weet het maar nooit. Misschien keurt de scheidsrechter de goal alsnog goed. Ik ga altijd voor dit soort situaties. Dit heb ik van jongs af aan altijd gehad. Doelgerichtheid. Altijd gaan voor mijn kansen. Als een medespeler er beter voor staat, geef ik de bal natuurlijk wel af.

Wie is je coach?

Marco Sanders is de coach en de technische staf bestaat verder uit Jasper Meijer en keepertrainer bij de jeugd Patrick Suelmann.

Kun je al die veranderingen in je leven goed aan?

Dat gaat prima. Mijn leven staat volledig in het teken van voetbal. De trainingsintensiteit kan ik fysiek goed aan. Ook mentaal en qua discipline kan ik het inmiddels goed "handelen". Bij het vinden van een goed ritme (voldoende slaap, juiste voeding etc.) heb ik, in het begin wel hulp van mijn moeder nodig gehad omdat ik hier nooit zo op hoefde te letten maar dat wende snel.  Voetbal staat op de eerste plaats/ zaterdags speel ik competitievoetbal en mijn contacten met mijn vrienden in Zuidwolde heb ik meer op de zondag.

Wat zijn je ambities?

De school blijft belangrijk, maar mijn sportieve ambities zijn om te slagen in het betaalde voetbal. Die ambitie heb ik altijd gehad. Vooral de ambitie om te willen winnen. De FC Emmen geeft jeugd kansen om dat te realiseren. Kjell Scherpen, Thijs Dallinga, Kjelt Engbers en Emil Bijlsma zijn voor mij duidelijk de voorbeelden bij de FC Emmen.

Hoe is de support vanuit de familie?

Die is bijzonder groot. Ik ben er uiterst dankbaar voor, dat mijn vader, moeder, Gerrit en zus achter mij staan. Zonder deze steun zou dit allemaal niet kunnen. Dat realiseer ik me heel goed. Ook de steun/ support van mijn vrienden en opa’s, oma’s, ooms en neven vind ik erg fijn.

Tot slot

Wij wensen Maurice in alle facetten van zijn leven heel veel succes toe en wij zullen zijn verrichtingen bij de FC Emmen nadrukkelijk volgen.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ