Nieuwe trainer Zuidwolde 2

Geschreven op 12 augustus 2020 door .
Nieuwe trainer Zuidwolde 2

Afgelopen zondag stond in het teken van het opstarten van het seizoen 2020-2021.  Bij tropische temperaturen werd er weer door zowel Zuidwolde 1 als Zuidwolde 2 getraind op het hoofdveld. Vanaf dit seizoen staat bij Zuidwolde 2 de nieuwe trainer Erik Hegen voor de groep als opvolger van het trainersduo Jan Jabben en Jan Spijkerman. Na afloop van de eerste training troffen we Erik in de kantine, hoogste tijd om eens kennis te maken. “Wil je iets over jezelf vertellen?”

Deze vraag kreeg ik direct, nadat de openingstraining 2020-2021 van het tweede elftal beëindigd was. Natuurlijk wil ik dat. “Hoe lang wil je het hebben?”. “Een half A4-tje is meer dan genoeg”. Nou, probeer je voetballeven maar eens in een half A4-tje te verwoorden. ‘Here we go’.

Ik ben Erik Hegen, inmiddels Abraham geworden. Ik woon in Hoogeveen samen met mijn vrouw en zoon. Onze dochter woont en studeert in Groningen. Het voetballen heb ik lang geleden geleerd bij de VV Zuidwolde. De voetballessen van o.a. Willem Pieters, Egbert Wever en Henk Spijkerman leidden uiteindelijk tot een vaste plek in het eerste elftal van VV Zuidwolde. Halverwege de jaren 90 volgde de overstap naar VV Hoogeveen om het op een hoger niveau te proberen. Twee jaar later werd ik gevraagd om nog een stapje hoger te gaan, namelijk bij Achilles 1894. Daar kwam ik een ‘oude’ bekende tegen. Wie was dat? Vul zelf maar in. In 2004 ben ik gestopt bij de VV Zuidwolde.

Na een aantal voetbalvrije jaren kwam ik, dankzij onze zoon, weer op een voetbalveld. Omdat we inmiddels in de Erflanden (Hoogeveen) woonden, werd VV de Weide mijn volgende vereniging. Al gauw kwam de vraag of ik geen leider wilde worden. Je weet hoe dat gaat. De volgende vraag was of ik geen trainer wilde worden. Om een lang verhaal kort te houden. Ik heb mijn UEFA C (TC3) gehaald. Twee jaar later ben ik zelfs succesvol voor mijn UEFA B (TC2) diploma gegaan.  Bij VV de Weide ben ik zes jaar jeugdtrainer geweest, eerst bij de J-O15 en later de J-O19. Vervolgens het laatste jaar als assistent trainer bij het eerste elftal van VV de Weide.

Vanwege een deeltijd HBO IT studie ben ik in 2017 gestopt als trainer. Deze studie is nog niet afgerond, maar het einde komt in zicht. Dit is ook de reden om mijn trainershart weer te ‘reanimeren’. Bij het tweede elftal krijg ik de mogelijkheid om de ‘roest’ er af te halen. Mijn roest, wel te verstaan. Ik zit vol ideeën over voetbal en voetbal principes. Mijn uitdaging is om deze ideeën op de spelers van ‘het tweede’ te kunnen overbrengen. Ik heb er veel zin in en het voelt goed om weer terug te zijn.

Erik Hegen