AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

SC ERICA 1 - ZUIDWOLDE 1 = 2-3

Geschreven op 09 oktober 2023 door .
SC ERICA 1 - ZUIDWOLDE 1 (zon) = 2-3

Zuidwolde wint in Erica door 2 goals van Martijn 'Tak' Spijkerman en een goal van Nico 'Jacco' Schulting.

Na een lange periode zonder punten en 2 sterfgevallen binnen de vereniging mag Zuidwolde weer een keer lachen. Een sterker SC Erica werd in eigen huis verslagen door 2 treffers van Martijn Spijkerman en een benutte strafschop van Nico Schulting. 

Ook bij Erica was er binnen de vereniging een sterfgeval, daarom werd er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden.
In de eerste 10 minuten gebeurde er weinig, beide teams probeerden wat kansen te creëren maar er waren nog geen grote kansen. Tot de 10e minuut. Joris de Roo werd gevloerd in het 16 meter gebied en scheidsrechter De Vries gaf een penalty. Aangezien vaste penaltynemer Frans Capellen niet aanwezig was, mocht Nico Schulting schieten vanaf 11 meter. Dit deed hij zeker niet onverdienstelijk, want hij schoot de bal mooi hoog in de linkerhoek: 0-1.
Ongeveer 2 minuten later was er ook de eerste gevaarlijke kans van Erica. Pelle de Vries schiet vanaf de linkerkant de bal in de korte hoek, maar keeper Steenbergen en de paal keren het schot. In het kwartier daarna probeert Erica de voorhoede te bereiken, maar komt niet verder dan een paar kleine kansjes. In de 33e minuut een grote kans voor Zuidwolde. Martijn Spijkerman, die geen lekkere eerste helft speelt, kopt vanaf de rechterkant de bal goed voor en Dani van de Water kopt de bal net wat te hoog waarna deze op de lat belandt. In de slotfase van de eerste helft, waarin SC Erica veel sterker is, krijgt Erica nog 2 grote kansen. In de 42e minuut redde Wesley Steenbergen goed na de 1 op 1 situatie en in de 44e minuut gaat een kopbal vanuit een corner net over. In de laatste minuut komt Zuidwolde er nog gevaarlijk uit via een counter, maar de inzet van Joris de Roo gaat net voorlangs waardoor de ruststand 0-1 is.

In de tweede helft begint Erica veel sterker, wat al direct resulteert in een schot die gepakt wordt door Steenbergen. In de 51e minuut krijgt Erica een vrije trap, die goed gekeerd wordt door Wesley en de rebound gaat net over. Ook Zuidwolde probeert het en in de 52e minuut schiet Ralph Zantinge ongelukkig tegen Dani van de Water aan, die in de baan van het schot staat. Een paar minuten later is het dan toch raak voor SC Erica. Dennis Fecken schiet de bal keurig binnen, keeper kansloos. Hierna gaat Erica door en zoekt de aanval om de score uit te breiden, wat in de 59e minuut leidt tot een kans die net voorlangs gaat. Dan uit het niets vanuit een voorzet van Steven Berghuis, schiet Martijn Spijkerman de bal keurig binnen: 1-2. Maar net als in de vorige 2 wedstrijden kon Zuidwolde niet lang genieten, een minuut later maakte invaller Ricardo Bruins de gelijkmaker: 2-2. In het kwartier daarna probeerde Erica aan te vallen, wat resulteerde in een paar hele grote kansen maar geen enkele vond het net. Steeds ging de bal naast of werd deze gepakt door een goed keepende Wesley Steenbergen. Zuidwolde kwam er een paar keer dreigend uit en in de 81e minuut, na een prachtige voorzet van Mathijs Steenbergen, maakte Spijkerman zijn tweede doelpunt en bracht de stand op 2-3. In een spannende slotfase drong SC Erica nog wat aan, wat nog resulteerde in een pegel op de paal, maar het bleef bij 2-3 waardoor Zuidwolde z'n eerste 3 punten van het seizoen pakte. 

Volgende week zondag speelt Zuidwolde een thuiswedstrijd. Op sportpark Woltingeslag ontvangt het RSC uit Rossum dat na 3 wedstrijden met 9 punten op de 2e plek staat. Tot dan! 

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ