Terras kantine niet open

Geschreven op 30 april 2021 door Bestuur VV Zuidwolde
Terras kantine niet open

Op de website van de Rijksoverheid staat dat sportkantines open mogen zijn voor het afhalen van eten en drinken, echter is dit NIET correct. Sportkantines en bijbehorende terrassen blijven gesloten en mogen ook NIET OPEN voor het afhalen van eten en drinken. Dit is de lijn die de Veiligheid Regio Drenthe (VRD) hanteert. Per 28 april vervalt de avondklok, er zijn verder geen wijzigingen op het sportgebied.

Hieronder de belangrijkste regels nogmaals:

-  Sporten mag alleen buiten.

-  Buitensporten is toegestaan zowel op de buitensportaccommodaties en op locaties in de openbare ruimte.

-  Publiek bij sport is niet toegestaan.

-  Vanaf 28 april om 04.30 uur is er geen avondklok meer.

Buitensport

Sporten t/m 26 jaar

- Sporters tot 27 jaar mogen in teamverband sporten en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5m afstand te houden op een buitensportaccommodatie, of bij sportactiviteiten die door of met goedkeuring van de gemeente georganiseerd zijn.

Zodra sporters van 13 jaar en ouder het veld verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5m afstand tot elkaar houden.

Sporters tot 27 jaar kunnen onderlinge wedstrijdjes spelen met het team van de eigen club/vereniging.

Sporten vanaf 27 jaar

- In aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheid voor sporters t/m 26 jaar, is het voor iedereen vanaf 27 jaar onder voorwaarden toegestaan om in georganiseerd verband op een buitensportaccommodatie, of bij sportactiviteit die door of met goedkeuring van de gemeente georganiseerd zijn, in een groepsgrootte van maximaal 4 personen op 1,5m te sporten.

Er mogen alleen individuele instructies gegeven worden maar geen instructies aan de hele groep.

Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor vriendschappelijke wedstrijden.

Kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

De Wolden Sport

Gemeente De Wolden