AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Van de bestuurstafel

Geschreven op 30 maart 2020 door Bestuur VV Zuidwolde
Van de bestuurstafel

 

Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen en beïnvloedt ons dagelijkse leven. De verspreiding van het virus gaat razendsnel en we realiseren ons dat gezondheid voor alles gaat. Voetbalwedstrijden en trainingen zijn slechts bijzaak geworden. Steeds meer worden ook de economische gevolgen duidelijk, dat sneeuwbaleffect treft ook de sportclubs. Het bestuur van VV Zuidwolde heeft dan ook geregeld overleg en we kijken hoe we het beste kunnen omgaan met deze crisis.

Net als de meeste sportverenigingen wordt ook VV Zuidwolde geraakt door de coronacrisis, nu de kantineopbrengsten tot nul zijn gedaald en de sponsorinkomsten op den duur onzeker zijn terwijl de vaste kosten gewoon doorgaan. De steun van onze leden, sponsoren en supporters is hierbij van groot belang. Wij vragen ieders begrip voor het innen van de contributies ondanks dat er nu niet getraind of gespeeld wordt. Wij stellen ons op het standpunt dat kosten die we met zijn allen maken dat we die ook gezamenlijk betalen.  

Het bestuur heeft de uitbetaling van de vrijwilligersvergoedingen opgeschort. Daarnaast is er ten aanzien van de trainersloonkosten een beroep gedaan op een compensatieregeling. 

Tevens volgen we de berichtgeving over het noodpakket voor sportverenigingen van de overheid. 

Erg trots zijn we op de grote groep bedrijven die onze vereniging al jarenlang een warm hart toedraagt en sponsort in welke vorm dan ook. Wij beseffen dat er bedrijven zijn die in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het zijn onzekere  tijden, hierbij vragen wij dan ook aan alle leden te denken aan onze sponsoren, heb je iets nodig? Koop dan bij onze sponsoren, velen bieden op dit moment extra service aan! Laten we er allen aan bijdragen de schade bij hen te beperken. Het bestuur zou indien nodig bestaande sponsorcontracten kunnen opschorten. 

Over het verdere verloop van het amateurvoetbal zal een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. De KNVB stelt drie scenario’s: de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek). De competities worden uitgespeeld na 30 juni of de competities worden niet uitgespeeld. Maar wat gebeurt er als er helemaal niet meer gespeeld wordt? Is de huidige stand dan ook de eindstand? Promoveert er wel een ploeg, maar degradeert er geen elftal? Wij houden net als u de ontwikkelingen in Zeist in de gaten.

Tot slot, doen wij nogmaals een dringende oproep aan iedereen om zich te houden aan de maatregelen van het RIVM; houd afstand tot elkaar en beperk sociale contacten. Sportpark Woltingeslag is gesloten tot en met 6 april, het is niet toegestaan daar een balletje te trappen of verder op te houden.

Wij wensen iedereen goede gezondheid en het beste toe in deze roerige tijd. Verder wachten wij nadere berichtgeving van de overheid en KNVB af. Mochten er wijzigingen zijn dan houden wij u via deze website op de hoogte.  

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ