AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing Beilen 1 - Zuidwolde 1

Geschreven op 18 oktober 2019 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing Beilen 1 - Zuidwolde 1

Derby voor 3e keer op rij op wedstrijdkalender

De wedstrijden Beilen - Zuidwolde visa versa zijn door de jaren heen altijd speciaal geweest. Deze eeuw speelden beide teams inmiddels 16x tegen elkaar. In een historische terugblik komen we tot de volgende statistieken. Zuidwolde heeft wel de meeste keren gewonnen, maar het doelsaldo in deze eeuw is met 27-23 weer in het voordeel van Beilen. Een korte terugblik: in het seizoen 2000/01 won Beilen haar thuisduel tegen Zuidwolde met 2-0 (doelpunten: Ralph Weerman en Erwin Makken). Het duel in Zuidwolde eindigde in een 1-1 gelijkspel (doelpunten: André Steenbergen en Robin Slomp).

In het seizoen 2003/04 won Zuidwolde het uitduel in Beilen met 0-2 (doelpunten: Erwin de Lange en Marcel Linthorst). Dit duel kan het beste beschouwd worden als het duel van Interim-trainer: Albert Dekker. Albert Dekker verving toen de op non-actief gezette coach Popko Schuitema. Sindsdien is Albert Dekker de trainer met nog altijd een 100%-score achter zijn naam. Naderhand nam Henk Spijkerman het coach schap van Zuidwolde 1 over van Albert Dekker. Later dat seizoen verloor Zuidwolde haar thuisduel tegen Beilen met 1-2 (doelpunten Zuidwolde: Jeroen v.d. Belt en Beilen: Rob Mulder en Wilco Comello).

In het seizoen 2006/07 won Zuidwolde het uitduel tegen Beilen met 1-2 (doelpunten Beilen: Ronnie Bambach en Zuidwolde: huidig assistent-coach Gerald Kreuze en Carlos Lopes Macedo). Het duel in Zuidwolde leverde een 2-2 gelijkspel op (doelpunten Zuidwolde: Gerald Kreuze en Marcel Linthorst en Beilen: Marcus Middelbos en Marco Nijland). In het seizoen 2008/09 won Beilen haar thuisduel met 2-0 (doelpunten Sander Smit en Rutger Berghuis). Het boeiende duel in Zuidwolde leverde een remise op: 0-0. Ondanks dat er niet gescoord werd was dit een fraai en spannend duel.

In het daaropvolgende seizoen 2009/10 stond deze wedstrijd andermaal op de wedstrijdkalender. Het duel in Beilen leverde een 1-2 zege op voor de roodzwarten (doelpunten Beilen: Haryan Velthuis en Zuidwolde: 2x Marcel Linthorst).  Het duel in Zuidwolde leverde opnieuw een 2-1 zege op voor Zuidwolde (doelpunten Zuidwolde: Sjaak Pronk en Marcel Linthorst en Beilen: Sander Smit).

In het seizoen 2013/14 was het stuivertje wisselen met de resultaten van beide teams. Eerst won Zuidwolde het thuisduel met 3-0 van Beilen (doelpunten: 2x Wessel Buning en 1x Martijn van Meurs). Later dat seizoen ging Zuidwolde in Beilen hard met 4-1 onderuit (doelpunten Beilen: Koen Hollemans, Lennart Hendriks, Alwin Hendriks en Haryan Velthuis. Martijn van Meurs redde voor Zuidwolde toen de sportieve eer).

In het seizoen 2017/18 won Zuidwolde het uitduel met 2-3 van Beilen (doelpunten Beilen: Reint Kasten en Haryan Velthuis en voor Zuidwolde: 2x Frans Capellen en 1x Bas Hempen). Het duel in Zuidwolde leverde een overtuigende 0-5 zege op voor Beilen. Het was met name het duel van Bertus Wolters (3 goals) en de overige Beilen-treffers werden gescoord door Tim Beugels en Frank Polman).

Het afgelopen seizoen (2018/19) waren de thuisspelende ploegen steeds met 3-1 de winnaar. Beilen won het eerste duel thuis dankzij doelpunten van: Haryan Velthuis, Bertus Wolters en Koen Hollemans. Joris de Roo redde namens Zuidwolde de sportieve eer. Later dat seizoen won Zuidwolde thuis met 3-1 (doelpunten: Sven Cazemier, Ouren Nikkels en Frans Capellen). Koen Hollemans redde toen voor Beilen de sportieve eer. Op sportpark Noordwest in Beilen mag komende zondag weer een spannende versie van de derby tussen Beilen en Zuidwolde verwacht worden.

Sweel 2 - Zuidwolde 2

Afgelopen zondag pakte het tweede haar eerste zege in de reserve 1e klasse door een 4-2 zege op Emmen 2. Komende zondag speelt Zuidwolde 2 een uitwedstrijd tegen Sweel 2. Het is het duel tussen de nummer 4 (Sweel 2) en de nummer 7 (Zuidwolde 2). Het verschil in wedstrijdpunten is slechts 2 in het voordeel van Sweel 2. Wel moet opgemerkt worden dat Sweel 2 nog 2 wedstrijden tegoed heeft. De uitdaging voor Zuidwolde 2 is vooral om de wedstrijd te winnen, want dat levert 3 wedstrijdpunten op en springt men qua wedstrijdpunten net over Sweel 2 heen. Een spannend duel mag verwacht worden van het vooral veel scorende Zuidwolde 2. Aanvang van dit duel in Zweeloo: 11.00 uur

Zuidwolde 3 - S.V. Hoogersmilde 2

Afgelopen zondag ging Zuidwolde 3 nipt met 2-1 onderuit in en tegen Balkbrug 2. Komende zondag speelt Zuidwolde 3 op de thuisbasis een duel tegen S.V. Hoogersmilde 2. Deze wedstrijd stond al op de eerste competitiewedstrijddag op de kalender, maar werd toen afgelast. Inmiddels zijn we een aantal wedstrijden verder en spreken we nu van een duel tussen de nr.11 (Zuidwolde) en de nr. 3 (s.v. Hoogersmilde 2). Het duel op de thuisbasis begint om 11.00 uur.

Zuidwolde 4 - SVV'04 3

Zuidwolde 4 speelt a.s. zondag haar 3e wedstrijd voor de competitie. Na het spectaculaire thuisduel tegen Protos 3 (uitslag 5-5) wacht andermaal een thuisduel voor Zuidwolde 4. Zuidwolde 4 staat op de 9e plaats en SVV'04 3 staat op de 10e plaats. Bij winst kan Zuidwolde 4 een mooie sprong maken. Het duel begint a.s. zondag om 10.00 uur op Woltingeslag.

Zuidwolde 5 - Hoogeveen 3

De Echtenaren hebben kennelijk het scorende lek boven tafel kunnen krijgen. Afgelopen zondag werd het manco aan scoren met naar liefst 300% verbeterd. Uit in Darp werd het reserveteam van DVSV met maar liefst 2-4 verslagen. Komende zondag spelen de Echten thuis een derby tegen Hoogeveen 3. Weet FC Echten andermaal te stunten tegen een hoger geplaatst team? Het thuisduel begint zondag a.s. om 10.30 uur.

Vrijdagavond volop voetbal

Vrouwen 1- en 2 in winning mood

Zowel het vrouwen 1 en vrouwen 2-team wonnen allebei hun vorige drie seriewedstrijden. Het vrouwen-1-team van Zuidwolde speelt vrijdagavond a.s. op sportpark De Heidepol in Geesbrug 4 seriewedstrijden tegen respectievelijk: Noordscheschut vr. 2, DOS'63 vr. 1, VCG vr. 1 en Pesse vr. 4. Zuidwolde vr. 1 staat inmiddels op de 2e plaats in hun competitie. Met name het duel tegen koploper VCG vr. 1 zal cruciaal zijn.

Het vrouwen-2-team van Zuidwolde kende een moeizame start van hun competitie. In de eerste serie wedstrijden werd slechts 1 wedstrijdpunt behaald. In de laatste seriestrijden herpakte het vrouwen-2-team zich uitstekend en won al haar duels. Met name de winst op Hoogeveen vr. 1 (2-0) was verrassend. Vrijdagavond a.s. speelt Zuidwolde vrouwen 2-team drie seriewedstrijden op sportpark Bentinckspark te Hoogeveen tegen respectievelijk: Hollandscheveld vr. 3 en 4 en HZVV vr. 4.

Zuidwolde 35+ naar sportpark Bentinckspark

Zuidwolde 35+ speelt vrijdagavond eveneens te Hoogeveen. Zij spelen twee wedstrijden tegen respectievelijk HZVV 35+ 1 en 2.

Koploper Zuidwolde 45+ te bewonderen op Woltingeslag

Vrijdagavond a.s. speelt Zuidwolde 45+ op Woltingeslag een belangrijk duel tegen de nr. 3 in de competitie, t.w.  H.Z.VV. 45+ 2. Weet Zuidwolde 45+ haar koppositie te behouden en te verstevigen?  Dit duel begint vrijdagavond a.s. om 19.30 uur op Woltingeslag.

Het bestuur van vv Zuidwolde wenst alle Zuidwoldiger teams voor komende zondag weer veel succes toe.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ