AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing Dedemsvaart 1 - Zuidwolde 1

Geschreven op 15 november 2018 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing Dedemsvaart 1 - Zuidwolde 1

Weekendvoetbal, kampioenen(?) en supersunday

Onder misschien wel frisse, maar wel goede weersomstandigheden belooft het een mooi voetbalweekeinde te worden. Op de vrijdagavond komen 35+, 45+ en onze beide vrouwen-teams in de wei, waarbij Zuidwolde vrouwen 2-team het thuisvoordeel heeft door te spelen op Woltingeslag. Het zou zo maar kunnen, dat onze beide vrouwenteams vrijdagavond najaar kampioen kunnen worden. Dat zou fantastisch zijn. Moedig onze damesteams vrijdagavond aan!

Daarnaast speelt de jeugd onder de vlag van JVZ op de zaterdag en zondag a.s. spelen alle overige seniorenteams hun potje voetbal. Zuidwolde 1 speelt dan wel een uitwedstrijd, maar Zuidwolde 2 t/m 5 spelen van zondagmorgen tot en met zondagmiddag interessante duels op de thuisbasis Woltingeslag.

Zuidwolde 1 - Reestderby tegen Dedemsvaart

Voor het 3e seizoen op rij spelen Zuidwolde en Dedemsvaart de Reestderby. Na vele jaren van weggeweest troffen beide teams elkaar in het seizoen 2016-2017 voor het eerst in meer dan 30 jaar.

Op 25 september 2016 vond in het 4e competitieduel de wedstrijd Zuidwolde - Dedemsvaart plaats. Zuidwolde had een zeer slechte start in de competitie (3 wedstrijden - 1 pnt), met daarbij 2 pittige nederlagen SV Epe en Heerde (2 maal een 7-1 verlies). Dedemsvaart kende een zeer sterke start (3 wedstrijden - 7 pnt). Zuidwolde verloor dat thuisduel tegen Dedemsvaart met 0-2, maar kon terugkijken op een sterke wedstrijd, die pas in de slotfase beslist werd door een treffer van Noah Schuurman. Later dat seizoen verloor Zuidwolde het uitduel met 4-2. Voor rust kwam Zuidwolde op voorsprong, dankzij een treffer van Robin Steenbergen. Na rust scoorde Kevin Roozendaal de gelijkmaker. In de 68e kreeg Dedemsvaart een omstreden strafschop, welke door Raemon Knol benut werd (2-1). In een alles-of niets duel scoorde andermaal Raemon Knol de beslissende 3-1. In blessuretijd bepaalden Noah Schuurman en Bas Hempen de eindstand op 4-2. Beide teams behaalden in dat seizoen een periodetitel en via P/D-wedstrijden promoveerden beide teams aan het eind van de rit naar de 2e klasse.

Afgelopen seizoen (2017-2018) vond het 1e duel op 22 oktober 2017 plaats in Zuidwolde. Een spektakelduel van de bovenste plank, waarbij Dedemsvaart aan het eind van de wedstrijd aan het langste eind trok (2-3). Zuidwolde kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong via treffers van Frans Capellen en Stefan Liezen (0-2). Op slag van rust scoorde Danny Kuiper vanuit een strafschop de 2-1. Na de rust kon de wedstrijd alle kanten op. Noah Schuurman bepaalde in de eindfase van dit duel (86e en 90+plus-tijd) de eindstand op 2-3.

De returnwedstrijd in Dedemsvaart leverde een grote winst op voor Dedemsvaart. Een slap begin brak Zuidwolde toen op. Binnen 5 minuten keek men al tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat Danny Kuiper in de 28e minuut de 3-0 scoorde leek de wedstrijd definitief beslist. Sven Cazemier bracht de spanning nog even terug, maar Danny Kuiper en Noah Schuurman schoten de illusies van Zuidwolde aan diggelen (5-1).

Zuidwolde 2 - een pittig duel tegen Raptim 2

De ploeg van de 3 J's verraste in haar laatste duel door in Ruinen met 2-3 te winnen. Met 4 punten uit 6 duels staat het reserveteam van Zuidwolde op de 10e plaats in de competitie. Zondag a.s. wacht een pittig duel tegen medekoploper Raptim 2 uit Coevorden. Succes mannen.

Zuidwolde 3 - getergd

Zuidwolde 3 verloor afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Dwingeloo 3 met 3-1. Ten onrechte - zo meenden wij gehoord te hebben. Zondag a.s. speelt de ploeg van Sam de Gier thuis tegen koploper Alcides 3. Een veel scorende ploeg, maar wellicht de juiste remedie voor een getergd Zuidwolde 3.

Zuidwolde 4 - medekoploper

Met 1 wedstrijd meer gespeeld staat Zuidwolde 4 samen met EMMS 3 en HOC 2 met 13 punten gezamenlijk bovenaan. Zondag a.s. speelt Zuidwolde 4 thuis tegen Raptim 4, de nr. 7 van de competitie en relatief slechts 1 punt minder dan Zuidwolde 4. Een makkie lijkt dit zeker niet te worden.

De Echten - derby tegen Ruune 6

In hun laatste wedstrijd (EMMS 4) kregen De Echten kans op kans maar wisten te weinig te scoren en gingen onverdiend met 3-2 onderuit. Weten De Echtenaren op de thuisbasis Woltingeslag het net weer te vinden. Tegen Ruune 6 verwachten wij een gretige ploeg. Succes mannen.

Vrijdagavond 45+-team naar Koekange

Medekoploper Zuidwolde 45+ speelt vrijdagavond op het gemeentelijke sportpark te Koekange twee wedstrijden tegen HZVV 45+1-team en tot slot de topper tegen medekoploper Noordscheschut 45+1. Eveneens succes toegewenst.

35+-team heeft wat goed te maken

Op sportpark Bentinckspark te Hoogeveen speelt Zuidwolde 35+ twee wedstrijden tegen Ruinen 35+1 en Dwingeloo 35+2. In de vorige serie wedstrijden ging Zuidwolde 35+ met dikke cijfers onderuit (10-0 en 6-1 verlies). Tijd voor revanche derhalve, waarbij de wedstrijd tegen koploper Dwingeloo 35+2 bepaald niet gemakkelijk zal zijn.

Vrouwen 1 naar de Pampert

Zuidwolde vrouwen 1 speelt vrijdagavond op de accommodatie van Germanicus uit Coevorden drie seriewedstrijden tegen Germanicus vrouwen 1, VIOS vrouwen 1 en Raptim vrouwen 1. Weten onze vrouwen hun koppositie te behouden? We duimen voor ze en wellicht komen ze weer thuis met de kampioenschaal.

De Nederlandse leeuw en Zuidwolde vrouwen 2

Vrijdagavond speelt het Nederlands elftal een belangrijk duel in de Rotterdamse Kuip (mits de lampen het doen natuurlijk) een belangrijk duel in de Nations League tegen wereldkampioen Frankrijk. Op sportpark Woltingeslag speelt Zuidwolde Vrouwen 2 hun eigen WK. Als koploper in hun poule (1 punt meer dan Ruinen) spelen onze lady's tegen naaste concurrent Ruinen Vrouwen 2, de derby tegen ZZVV Vrouwen 1, Noordscheschut Vrouwen 2 en tot slot tegen Sleen Vrouwen 1.

In combinatie met het Nederlands elftal de moeite waard om de wedstrijden van ons vrouwen 2-team te zien in de kantine van vv Zuidwolde. En bij een topresultaat behaalt Zuidwolde vrouwen 2 eveneens het kampioenschap.

Het bestuur van vv Zuidwolde wenst alle Zuidwoldiger teams komend weekeinde weer veel succes toe.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ