AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing Lemelerveld 1 - Zuidwolde 1

Geschreven op 22 september 2017 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing Lemelerveld 1 - Zuidwolde 1

NB er rijdt een supporters-/spelersbus, vertrek 12.15 vanaf sportpark. Kosten voor supporters € 5,-- pp.

Kogelmannen en Spijkermannen - Café Reimink

Komend weekeinde barst het amateurcompetitievoetbal Nederland breed weer in alle hevigheid uit. Voor Zuidwolde 1 niet zomaar een wedstrijd, maar een wedstrijd tegen een verre oude bekende ........ Lemelerveld 1. Niet dat Zuidwolde 1 daar - voor zover mij bekend -  ooit tegen heeft gespeeld, maar wel dat de "lagere teams van Zuidwolde en Lemelerveld" al weer bijna 25 jaar geleden regelmatig "de degens met elkaar kruisten". Tot plm. 1995 kwamen de "lagere teams van Zuidwolde" uit in de afdeling Zwolle/Oost. In dat verband vonden er op dat niveau vele onderlinge duels plaats tussen beide verenigingen. Voor Lemelerveld 1 is thans de omgekeerde weg gaande. Net als Zuidwolde 1 overigens promoveerden zij afgelopen seizoen vanuit de 3e klasse KNVB-afdeling Oost, naar thans de 2e klasse KNVB-afdeling Noord.

Een zekere mate van nostalgie derhalve en wat weten we van Lemelerveld. Het merkteken van Lemelerveld is toch wel Café Reimink. Van daaruit naar achteren kom je uit bij Sportpark Heidepark. Verder is er natuurlijk in die achterliggende pakweg 25 jaar veel veranderd. Van papieren wedstrijdformulieren naar het digitale tijdperk. Het is even wennen. Maar wat bleef zijn de namen. De namen van de spelers. Vandaar "deze kop": Van Kogelmannen (Lemelerveld) en Spijkermannen (Zuidwolde).

De wedstrijd tussen Lemelerveld 1 en Zuidwolde 1 is naast deze historie ook een wedstrijd tussen 2 gepromoveerden vanuit de 3e klasse. Een interessant duel derhalve en zeker de moeite waard om dit duel op sportpark Heidepark te Lemelerveld te aanschouwen.

Kan Zuidwolde 2 de goede voorbereiding een goed vervolg geven in de competitie. Komende zondag speelt Zuidwolde 2 om 11.00 uur op sportpark Woltingeslag tegen het gerenommeerde Noordster 2 uit Oude Pekela. Zeker de moeite waard om deze wedstrijd te aanschouwen en Zuidwolde 2 aan te moedigen. Wij wensen het team van "de Jannen" veel succes toe.

Tsja en dan het fonkelnieuwe team van Zuidwolde 3. Een equipe van 18 jongelingen onder aanvoering van Sam de Gier. Helaas deze zondag nog geen thuiswedstrijd, maar een uitduel. Met "ronkende motoren" gaat deze jonge ploeg op weg naar HOC 2. De vv HOC staat voor "Hunso Oring Combinatie". Om het nieuwe team Zuidwolde 3 goed op weg te helpen; het sportpark van HOC (Harm Kuiper Sportpark) bevindt zich in Odoorn. Zeg maar de club van schoenenspecialist Schutrups. Let wel mannen: de wedstrijd begint om 10.00 uur. Succes toegewenst.

Zuidwolde 4 komt een oude bekende tegen, te weten Raptim 5 uit Coevorden. Het duel vindt plaats op sportpark Woltingeslag, aanvang 10.00 uur. We duimen voor het "Henk Dekkermode-team".

"De Echten" (Zuidwolde 5) staan ook te popelen om de kicksen weer onder te binden. Na het succesvolle vorige seizoen beginnen "de Echtenaren" vanuit pole-position met een uitduel tegen Hoogeveen 3.

Het bestuur van vv Zuidwolde wenst alle Zuidwoldiger teams weer veel succes.

 

 

 

 

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ