AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi editie 2019/20.

Geschreven op 27 december 2019 door Egbert Buning Sr.
Voorbeschouwing Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi editie 2019/20.

 

Op zaterdag 28 december a.s. start weer de voorronde van het populaire zaalvoetbaltoernooi genaamd Protos Weering. Dat het toernooi pas na de Kerst aanvangt, schijnt er mee te maken te hebben dat in het weekend van 21/22 december nog inhaalduels (o.a. Zuidwolde 2) gepland staan, vandaar. De afgelopen twee edities lukte het Zuidwolde om de halve finale te bereiken. Het zal nog een hele toer worden om dit kunstje te herhalen

De poule in Zuidwolde lijkt op het eerste aanzicht minder zwaar dan andere jaren; nu eens geen hoofdklasser uit Meppel erin. In eerste instantie was DOS’63 een van de tegenstanders, maar zij hebben zich teruggetrokken. Hiervoor in de plaats een andere cijfers en letters-combinatie, te weten MVV ’69 uit Marle (Hellendoorn). Een zaterdag 4e klasser, maar we weten inmiddels al een paar jaar hoe ze in Oost voetballen, dus vooral geen onderschatting. Natuurlijk ook ZZVV weer bij ons in de poule, vorig jaar wonnen wij dankzij een magistrale hakbal van Stef Raben met 3-2 van de geel-zwarten. ZZVV kwam vorig jaar trouwens tot de tussenronde, een erg knappe prestatie.

De overige tegenstanders in poule T zijn Avereest (vorig jaar SC Balkbrug) en het onbekende SVZ uit Zeijen bij Assen. Beide derdeklassers, de eerste zaterdag en de tweede zondag. Avereest zat twee jaar geleden ook bij ons in de poule en kon toen uiteindelijk geen rol van betekenis spelen, alhoewel het ZZVV knap op een 2-2 hield. Vorig jaar waren ze in Hardenberg ingedeeld in de voorronde en eindigden toen ook als vierde, net als een jaar eerder. SVZ deed vorig jaar voor het eerst mee en eindigde als vierde in de poule met o.a. Raptim en Germanicus.

Als tweedeklasser is Zuidwolde het min of meer aan zijn stand verplicht om door te gaan naar de kwartfinale, maar in de zaal is natuurlijk wel wat anders dan op het veld en er worden een aantal spelers gespaard die kampen met of terugkomen van blessures. En zonder de andere spelers te kort te doen, missen we nu natuurlijk Stef wel. We zullen het dit jaar zien, laten we vooral hopen op een gezellige avond. Zaterdag 28 december in de Wessels Boer hal in Zuidwolde, aanvang 18.00 uur. 

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ