AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing SC Emmeloord 1 - Zuidwolde 1

Geschreven op 17 mei 2018 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing SC Emmeloord 1 - Zuidwolde 1

Voorbeschouwing SC Emmeloord 1 - Zuidwolde 1

update 2; voor de spelers en de supporters rijdt er een bus, vertrektijd 11.45 uur vanaf de parkeerplaats van het sportpark.

Biberaberg, Bökelberg, Boerbos, Ervenbos, Woltingeslag - finales voor Zuidwolde

Zo in de voetbalwereld heb je soms van die aansprekende namen van stadions en sportparken, alwaar in eindfases van competities in het verleden en heden heroïsche voetbalgevechten plaatsvonden en plaatsvinden. Afgelopen weekend was er weer zo'n moment, alwaar er op lokaal niveau bij Zuidwolde 1 en Zuidwolde 2 weer veel gebeurde.

Het deed mij denken aan vroegere tijden, alwaar je op de zaterdagavond 18.00 uur op de TV Duitsland 1 Sportschau met bekende sportcommentatoren als Ernst Huberty en Fritz von Turn und Taxis aan de buis gekluisterd zat om hun commentaar te horen bij belangrijke wedstrijden vanuit het Stadion BIBERABERG (Kickers Offenbach) of Stadion BÖKELBERG (Borussia Mönchengladbach). Altijd mooi om te horen en te zien via Sportschau Duitsland 1.

Op amateurniveau was afgelopen zondag van een dergelijk gevoel sprake bij de duels van Zuidwolde 1 en Zuidwolde 2. In de strijd om behoud in hun klasse streden beide teams uiterst spannende wedstrijd, met voor beide teams goede resultaten. Het eerste goede nieuws kwam vanuit Rolde, alwaar Zuidwolde 2 op Sportpark BOERBOS een bonuspunt bemachtigde (2-2) tegen de nr. twee in de competitie Rolder Boys 2. 's Middags was het bingo op sportpark WOLTINGESLAG, alwaar Zuidwolde 1 - na een heroïsch gevecht - de Kanaries van Olyphia uit Noordwolde met 5-4 klop gaf. Prima resultaten derhalve, maar prestaties geleverd in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Zuidwolde 1 en 2 wachten nog spannende finales.

Zuidwolde 1 - opnieuw een finale tegen SC Emmeloord

Afgelopen zondag leek Zuidwolde bij rust regelrecht af te stevenen op het spelen van P/D-wedstrijden. Olyphia stond bij rust met 2-4 voor en Ruinerwold stond op voorsprong (1-0) tegen SC Emmeloord. Het P/D-spook waarde even nadrukkelijk rond voor Zuidwolde op sportpark Woltingeslag. De mouwen werden echter opgestroopt en 45 minuten later zorgde Zuidwolde voor een ongekende stunt door drie keer te scoren en uiteindelijk na 90 minuten met 5-4 te winnen van Olyphia. Het was een wedstrijd met veel emotie en een treffen, waarbij de wereld volledig op zijn kop stond. Belangrijkste was echter wel, dat het publiek volledig waar kreeg voor zijn geld. Komende zondag wacht opnieuw een finale op sportpark ERVENBOS te Emmeloord. Met name SC Emmeloord moet nadrukkelijk winnen. Ook Zuidwolde is - om zich definitief veilig te stellen in de 2e klasse - feitelijk alleen maar gebaat bij winst. Tegenstander SC Emmeloord liet op Hemelvaartsdag op sportpark WOLTINGESLAG zien over een goede ploeg te beschikken. Lang stond SC Emmeloord met  0-1 voor en leek Zuidwolde genoegen te moeten nemen met een gevoelig verlies. Kort voor het einde bezorgde Stef Raben - door het benutten van een strafschop - Zuidwolde een zeer kostbaar punt. Gelet op de huidige stand van zaken in de competitie mag dan ook a.s. zondag op sportpark ERVENBOS te Emmeloord een spannend duel verwacht worden.

Zuidwolde 2 - kostbaar punt - eveneens een finale tegen Annen 2

Uiterst karaktervol knokte Zuidwolde 2 afgelopen zondag zich weer terug in de wedstrijd. Vanuit achterstand scoorden de gebroeders Tiggelaar beiden een keer, waardoor het team van de 3 J's een kostbaar punt afsnoepten van de nr. twee in de competitie: Rolder Boys 2. Ook Zuidwolde 2 is er nog niet en er wachten nog twee finales. Eerst speelt men a.s. zondag een finale op sportpark WOLTINGESLAG tegen de nr. drie in de competitie Annen 2. Op de laatste competitiedag speelt men de slotwedstrijd in Coevorden tegen Raptim 2.

Zuidwolde 3 verrast

Het jonge Zuidwolde 3 won verrassend met 3-1 van FC Ter Apel 3. Komende zondag een uitwedstrijd tegen de nr. vijf in de competitie EHS'85 (Emmerschans).

Zuidwolde 4 - fraaie winst op Dwingeloo 5

In de strijd om het kampioenschap deed Zuidwolde 4 goede zaken door het uitduel tegen Dwingeloo 5 gedecideerd met 0-3 te winnen. Het nakende kampioenschap komt daarmee weer een stapje dichterbij. Er is nog 1 concurrent over en dat is Wacker 3 (Melchior Schoenmakers en co). Gelet op het aantal verliespunten heeft Zuidwolde 4 vier punten voorsprong op "de Wiekers". Zondag a.s. speelt Zuidwolde 4 op de thuisbasis Woltingeslag tegen de nr. vier in de competitie Protos 3. Bij winst op Protos 3 en bij verlies van Wacker 3 kan Zuidwolde 4 zondag a.s. zomaar kampioen worden. Zo niet dan wacht de week er op de kraker in De Wijk het duel tegen Wacker 3.

"De Echten"- nieuwe spits: Twan van 't  Zand 2x trefzeker

"De Echten" waren de weg even kwijt na het onverwachte midweekse verlies tegen het onherkenbare Hoogeveen 3. Gelijk werd er een voorjaarstransfer geregeld en kwam de pas 15-jarige Twan van 't Zand de gelederen versterken. Met 2 goals werd hij matchwinner en derhalve de gevierde man bij het met 2-1 gewonnen duel tegen Protos 3.

POWERVROUWEN 1+2 op Pole position - vrijdavond op Woltingeslag

In de vorige voorbeschouwing gaven we al aan dat het POWERVROUWEN 1 en 2-team van Zuidwolde als de brandweer gingen. Die trend heeft zich voortgezet in de laatste serie wedstrijden op 11 mei j.l.. Beide vrouwen teams verloren geen enkel duel. Zowel het Vrouwen 1 en 2-team van Zuidwolde gaan dan ook fier aan kop in hun competitie.

Lonkt er voor beide teams een kampioenschap? Wie weet. Vrijdagavond 18 mei a.s. kan het Vrouwen 2-team op sportpark Woltingeslag, daartoe een belangrijke stap zetten. Aanvang 19.30 uur, waarbij met name de 2e wedstrijd tegen naaste concurrent NKVV-vrouwen-team w.s. de belangrijkste is. De laatste serie wedstrijden speelt het VROUWEN 2-team op vrijdagavond 1 juni a.s. op het sportpark van NKVV te Dalerpeel.

Het VROUWEN 1-team van Zuidwolde speelt haar laatste serie wedstrijden op vrijdagavond 25 mei a.s. op het sportpark te Elim.

Het bestuur van vv Zuidwolde wenst alle Zuidwoldiger-teams voor komend weekeinde weer veel succes toe.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ