Voorbeschouwing Valthermond 1-Zuidwolde 1

Geschreven op 20 januari 2019 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing Valthermond 1-Zuidwolde 1

Opnieuw dubbele confrontaties tegen Mondkers (afgelast)

IJs en weder dienende spelen Zuidwolde 1 en 2 komende zondag tegen Valthermond 1 en 2. In deze eeuw speelden Zuidwolde 1 en Valthermond 1 gedurende 7 seizoenen 14x tegen elkaar. Valthermond was veelal de bovenliggende partij en wist in totaal 9 keer te winnen. 4 keer werd er gelijkgespeeld en Zuidwolde wist slechts 1 maal te winnen.In het seizoen 2009-2010 won Zuidwolde het duel in Valthermond met 1-3, dankzij doelpunten van Carlos Lopez Macedo (2x) en Gerald Kreuze. Arjan Sloots scoorde toen de treffer voor Valthermond. Het mooiste duel tussen beide teams was echter wel het duel in het seizoen 2014-2015. Op 30 november 2014 werd de wedstrijd gespeeld en beide teams maakten er een spektakelduel van, waarbij Valthermond in de slotfase via Edwin Drenth de uiteindelijk winnende goal wist te maken (4-3). De treffers van Zuidwolde werden gescoord door Peter Nijboer (2x) en Mathijs Capellen. De overige treffers van Valthermond werden gescoord door Theo Gennissen, Patterick Feiken en Alwin Braakman. Vooral het publiek werd toen winnaar van dit fraaie duel.Vorig seizoen (2017-2018) speelden beide teams eveneens tegen elkaar. Zuidwolde verloor het thuisduel met 0-3 (treffers: Edwin Drenth, Tom Meijers en Demy te Velde), terwijl de uitwedstrijd in 1-1 eindigde. Zuidwolde opende toen de score via Robin Steenbergen. In de slotfase bepaalde Demy te Velde de eindstand op 1-1.

(Schaduwwedstrijd thuis tegen vv Wijster om 14.00 h),

Zuidwolde 2 - Valthermond 2 (afgelast)

Het team van de 3 J's speelt zondag a.s. op sportpark Woltingeslag tegen het reserveteam van Valthermond. Evenals vorig seizoen speelden Zuidwolde 1 en 2 tegelijkertijd tegen Valthermond 1 en 2. Voor zover nog bekend won Zuidwolde 2 toen in blessuretijd met 2-1 van Valthermond 2.

Het bestuur van vv Zuidwolde wenst beide teams voor komende zondag weer veel succes toe.