AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing Zuidwolde 1 - Lemelerveld 1

Geschreven op 03 mei 2018 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing Zuidwolde 1 - Lemelerveld 1

Lemelerveld de revelatie in het seizoen

Komend weekeinde is er weer volop voetbal op de diverse velden, waarbij aan het einde van het seizoen diverse beslissingen gaan vallen. Ook voor diverse Zuidwoldiger teams zal het weer een spannend voetbalweekeinde worden.

Zuidwolde 1

Zuidwolde 1 deed afgelopen zondag, datgene wat ze moest doen. Winnen van hekkensluiter Raptim 1. Bepaald geen eenvoudige klus, daar Raptim alles op alles moest zetten om niet verder richting directe degradatie gedirigeerd te worden. Het belang van dit duel werd door menigeen onderkend, waaronder ook TV Drenthe-Sport (onze club - Renée Posthuma). De beelden van die wedstrijd heefteen ieder afgelopen zondag op TV Drenthe sport kunnen zien. Het moet gezegd worden, dat Zuidwolde een goede wedstrijd speelde, waarbij Raptim er niet aan te pas kwam. De 1-3 overwinning was dan ook dik verdiend.

Door deze winst zijn de perspectieven voor Zuidwolde iets beter geworden. Echter ook naaste concurrenten (Ruinerwold en Emmeloord) deden goede zaken. Ruinerwold pakte thuis 1 punt (2-2) tegen het sterke Heerde. Emmeloord verraste in het uittreffen Valthermond met een 0-1 overwinning. Kortom de kandidaten om de strijd rondom de P/D-plekken deden allen goede zaken en zijn goed in vorm. Iedere wedstrijd is derhalve belangrijk. Komende zondag speelt Zuidwolde thuis tegen Lemelerveld. In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen won Zuidwolde het uittreffen tegen Lemelerveld met 0-3. In die wedstrijd was al te zien, dat Lemelerveld over een goede ploeg beschikte. Echter in de eerste fase van het seizoen pakten de Lemelervelders amper een punt. Het leek voor Lemelerveld dan ook een moeilijk seizoen te worden. Evenals Zuidwolde speelde Lemelerveld vorig seizoen in de 3e klasse. De Lemelervelders moesten kennelijk eveneens wennen aan het niveau van de 2e klasse.

De ommekeer voor de ploeg van coach Richard Smit kwam in het 9e competitieduel tegen Stadskanaal. Dit thuisduel werd met 4-1 gewonnen. Vanaf dat moment ging het crescendo voor Lemelerveld. Vanaf de gewonnen wedstrijd tegen Stadskanaal zou Lemelerveld thans statistisch bezien op de 3e plaats in de competitie staan. Lemelerveld heeft zich inmiddels ontpopt tot een veel scorende ploeg (met meerdere prijsschieters) en daarnaast krijgt men relatief weinig goals tegen. Kortom: Lemelerveld mag zich terecht de revelatie van dit seizoen noemen.

Zuidwolde 2 - Topduel in "Ol Pekel"

Ook Zuidwolde 2 verkeert in een belangrijke fase van de competitie en kunnen de wedstrijdpunten uitstekend gebruiken. Zondagmorgen - bij het krieken van een wellicht zomerse dag (10.00 uur) - speelt men een uitwedstrijd tegen Noordster 2 uit Oude Pekela. Het betreft hier het duel tussen de nrs. 10 en 11 in de competitie. Het zou mooi zijn als de ploeg van de 3 J's een goed resultaat weet te behalen en aansluitend thuis op Hemelvaartsdag (10 mei a.s.) tegen Raptim 2 winstpunten pakt. We volgen de ploeg op de voet.

Zuidwolde 3 - bijna stunt tegen Schoonebeek 2

Het begint steeds beter te draaien bij Zuidwolde 3. Het leek afgelopen zondag een 100% score te worden door de laatste drie wedstrijden te winnen. Twedo 3 werd met 0-2 verslagen en ook KSC 2 werd met een 1-5 nederlaag geconfronteerd. Afgelopen zondag kwam de nr. 2 in de competitie (Schoonebeek 2) op bezoek. Een goed voetballend Zuidwolde 3 stond bij rust op een 1-1 gelijkspel. In de 2e helft wist alleen Schoonebeek kort na rust nog te scoren, zodat Zuidwolde tegen een nipt 2-1 verlies aanliep tegen de nr. 2 van de competitie. Donderdagavond 3 mei a.s. speelt Zuidwolde 3 een inhaalduel thuis tegen Twedo 3. Aanvang 19.00 uur. Zondag 6 mei a.s. een uitwedstrijd tegen Raptim 4.

Zuidwolde 4 overtuigt

Het moet een lekkere zondag geweest zijn voor Zuidwolde 4. Thuis werd met duidelijke cijfers (5-0) gewonnen van Beilen 6. Later die zondag kwam er een grote verrassing vanuit De Wijk, maar daarover hieronder meer. Woensdagavond speelt Zuidwolde 4 thuis een inhaalduel tegen Dwingeloo 5 (bij het ter perse gaan van deze voorbeschouwing is inmiddels bekend dat Zuidwolde 4 het duel tegen Dwingeloo 5 met 8-2 heeft gewonnen). Het is zaak voor koploper Zuidwolde 4 om de resterende wedstrijden (w.o. de topper tegen Wacker 3) te blijven winnen. Gaat dit lukken, dan kan de vlag in top. En anders hebben we natuurlijk nog De Echten. Zondag a.s. speelt Zuidwolde 4 een uitwedstrijd tegen IJhorst 2,

Echtense Surprise - Wacker 3 gaat kopje onder - Boase scoort

Wat er precies met de Echten aan de hand is weten we niet. In ieder geval gaan ze op dit moment "als de brandweer". Vier zeges op een rij, met als klapstuk afgelopen zondag de uitwinst tegen de nr. 2 in de competitie Wacker 3. Met een 0-1 zege keerden "de Echtenaren" weer terug op de thuisbasis Woltingeslag. "Das Tor" werd binnen geknald door "Boase". Zuidwolde 5 revancheerde zich daarmee voor de 0-4 thuisnederlaag op 25 maart 2018 tegen Wacker 3. Zelfs in het verre Coevorden (sportpark De Klinkenvlier - Raptim) drong deze 0-1 overwinning door in de catacomben. De selectie van Zuidwolde 4 was natuurlijk uiterst in haar nopjes met de overwinning van "de vrienden vanuit Echten". In ieder geval voor nu is Zuidwolde 4 even verlost van naaste concurrent Wacker 3. Het goede gebaar van Zuidwolde 5 zal zeker terugbetaald worden door de selectie van Zuidwolde 4.

Komende zondag kunnen "de Echtenaren" dit huzarenstukje herhalen door een goed resultaat te behalen tegen Balkbrug 2. Met nog 7 wedstrijden te gaan kan Zuidwolde 5/FC Echten nog een mooi slot breien aan dit seizoen. Een periodetitel wellicht en nog een aparte extra wedstrijd tussen Zuidwolde 4 - Zuidwolde 5 om het kampioenschap van Zuidwolde. Het zou mooi zijn.

Vooraankondiging Interview met Maurice Tinholt

Binnenkort volgt een interview met ons jeugdlid Maurice Tinholt, thans spelend bij FC Emmen onder 15 jaar.

Het bestuur van vv Zuidwolde wenst alle Zuidwoldiger teams voor de komende wedstrijddagen weer veel succes toe.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ