AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing ZUIDWOLDE 1 - TWEDO 1

Geschreven op 30 oktober 2015 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing ZUIDWOLDE 1 - TWEDO 1

Week van de inspiratie
Ron Jans - Gerard Kemkers – Ben Woldring – Bjorn Kuipers

Ron Jans en doen, doen en doen.
Tijdens de sponsoravond van de vv ZUIDWOLDE verhaalde RON JANS over zijn voetbal/levenservaringen. Als “Peoples-manager” slaagt hij er vooral in mensen/spelers positief uitdagend te triggeren. Hij vindt het belangrijk, dat mensen/spelers vooral dingen doen, doen en nog eens doen. Durf vooral dingen te doen en durf ook fouten te maken, want van fouten kun je alleen maar beter worden.
Het leverde al met al een warme en sfeervolle sponsoravond heb, met veel positieve energie. Het gevolg…………………Wie scoorde de volgende avond in de Eredivisie bij PEC ZWOLLE. Jawel, ……………….Wouter Marinus. Het paste allemaal bij de sfeer van die avond. “Toeval bestaat niet” of beter gezegd “Toeval is logisch.

Gerard Kemkers en positief teamgevoel
Deze week was het RABO-week bij de Tamboer, met als eerste gastspreker: Oud schaatscoach GERARD KEMKERS, thans manager bij het Topsportzorgcentum bij FC GRONINGEN. Hij had het vooral over de positieve kracht van het Teamgevoel. Hij liet daarbij met name als voorbeeld gelden het Nederlands Voetbalelftal tijdens het laatste WK in Brazilië. Vooral de foto-momenten rondom de fantastische kopgoal van Robin van Persie tegen Spanje lieten fraai enthousiasme bij de coaches, maar vooral ook bij de concurrerende spelersbank zien. Het vergt kunde om dit in een kort tijdsbestek in een compleet voetbalteam + technische staf te krijgen. Ook hier was het geen toeval dat het Nederlands elftal een onverwacht resultaat boekte (3e plaats).

Hij liet daarnaast beelden zien van een “top-schaatsachtervolgingsploeg” zien, dat volledig faalde. Een team met Sven kramer, Mark Tuitert (beiden afzonderlijk Wereldkampioen op hun specifieke onderdeel) en toenmalig “comingman” Jan Blokhuijsen. Het kon niet anders dan goud worden, maar dat werd het niet en werd veroorzaakt doordat men niet aan “het teamgevoel” had gewerkt.
Het motto van Gerard Kemkers was: “Be Positive” “Wees ten alle tijden positief”.

Ben Woldring – innovatief in de kracht van samen Ben Woldring is een bekende internet ondernemer, die we vooral kennen via de televisie rondom verkiezingstijd, met allerlei analyses. Al op 13-jarige leeftijd startte hij al een risicovolle onderneming. Gelet op zijn toenmalige leeftijd wel onder auspiciën/verantwoordelijkheid van met name zijn moeder.

Inspirerend vertelde hij over zijn onderneming (Usquert/Groningen en Voorthuizen), met inmiddels 45 werknemers. Hij roemde vooral de kracht van innovatief “samen”doen.

Bjorn Kuipers – Krijgerschap, gevoel volgen en Teamwork Supermarktman en Topscheidsrechter Bjorn Kuipers verhaalde over zijn dagelijkse beslommeringen rondom de veranderingen in de Supermarktbranche en over zijn Topscheidsrechterservaringen.
Bjorn Kuipers leidt in Oldenzaal enkele supermarkten vanuit de familiesfeer. In de achterliggende periode werd hij daarin geconfronteerd met “Einde C-1000 winkels” en de keus voor een Albert Heijn-keten of een JUMBO-winkel.
Albert Heijn wilde graag met hem in zee en hij kreeg daartoe ook zeer aantrekkelijke voorwaarden. Toch gaf zijn “familiegevoel” aan dit niet te doen. Hij koos uiteindelijk voor JUMBO-winkels. Dit pakte aanvankelijk niet goed uit en hij liet een vergelijk zien van zijn vorige “volle C-1000 winkelschappen” met “leger wordende JUMBO-winkelschappen".
Ook met steeds lagere klantenaantallen.
Kuipers investeerde, maar investeerde vooral in het “nieuwe teamgevoel”. Met het complete winkelpersoneel ging hij letterlijk Oldenzaal in om de klanten weer de winkel in te krijgen. Door te werken aan het Teamgevoel binnen zijn winkel kwamen de klanten weer terug en liet hij volle winkelschappen zien.
Hij combineerde dit met beelden van zijn carrière als topscheidsrechter. O.a. liet hij een beeld zien van de Champions-league kraker Real Madrid – Atletico Madrid. Kort achter elkaar moest hij 2x geel geven. De eerste voor ATLETICO was begrijpelijk, de 2e voor REAL MADRID-speler Sergio RAMOS was noodzakelijk. Als arbitraal team wisten we dat Sergio Ramos op deze wijze zou komen. Het team Kuipers had zich 14 dagen compleet afgezonderd voorbereid op dit duel.
Krijger Kuipers was deze avond in topvorm en noemde en roemde vooral de kracht van bovenstaande positieve punten: Krijgerschap, gevoel volgen en werken aan positief teamwork.

Het bestuur van vv Zuidwolde wenst alle Zuidwoldiger teams komend weekeinde veel succes toe.
 

 
 
 

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ