Geschreven op 19 november 2022 door Lo Dijkstra

OldStars Zuidwolde pakken eerste punt

Op het hoofdveld van FC Meppel werd afgelopen dinsdagmiddag de tweede ronde gespeeld van de voetbalcompetitie voor OldStars, oftewel walking voetbal. De organiserende vereniging had vier kleinere velden uitgezet waarop 12 wedstrijden werden gespeeld. Alle acht verenigingen betraden drie keer 20 minuten het speelveld. Ondanks het 1-1 gelijke spel tegen het ook sterke team van Steenwijk, behield HZVV de koppositie. De Hoogeveeners wonnen namelijk wel de beide andere ontmoetingen. Zowel tegen Sport Vereent Oldeberkoop als tegen Zuidwolde werd een 4-1 overwinning behaald.

De wedstrijd tussen HZVV en Zuidwolde kende een spannend verloop, die pas in de eindfase naar een 4-1 zege voor HZVV leidde. HZVV kwam op een vroege voorsprong, maar Zuidwolde kwam door een treffer van Andries Scholing weer langszij. Lang bleef het 1-1, maar in de eindfase kwam HZVV op 2-1. Kort daarop kreeg Zuidwolde een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar werd net gemist. In de laatste fase wist HZVV uit te lopen naar een 4-1 zege.

HZVV staat nu op een totaal van 14 punten. Ze worden op slechts 1 punt achterstand gevolgd door vv Steenwijk (13), Vitesse ’63 Koekange (12), FC Meppel (10) en Sport vereent (10). IJVV behaalde tot nu toe 8 punten en won dinsdagmiddag van Vitesse ’63.

Zuidwolde staat voorlaatste met 1 punt, dat in de wedstrijd tegen IJVV werd behaald (1-1). Doelpuntenmaker bij Zuidwolde was in dit geval Albert Dekker, die met een afstandschot het net deed bollen.

De wedstrijd FC Meppel - Zuidwolde leek lange tijd op een gelijkspel te eindigen (0-0), maar ook hier wist FC Meppel in de slotfase alsnog toe te slaan en won derhalve nipt met (1-0).

Dedemsvaart staat na twee ronden nog puntloos onderaan. Evenals in de eerste competitieronde vorige maand in Steenwijk, kwamen de spelers weer ongeschonden uit de strijd. De wedstrijden stonden ook dit keer onder de prima leiding van Arnold Leenders, Hans Kuperus, Ad Voortman en Jelis van der Laan. De derde ronde van de vijf geplande competitiemiddagen is op 8 december bij HZZV in Hoogeveen. De eerste wedstrijden beginnen om twee uur ’s middags.

De selectie van Old-Stars vv Zuidwolde bestond uit: Henk Coelingh, Andries Scholing, Albert Dekker, Gerry Luppes, Lo Dijkstra, Marcel Honders, Harm Scholten en Bert Brontsema.

Afbeeldingen bij dit bericht