Geschreven op 07 augustus 2015 door Bert Brontsema

HODO 1 - ZUIDWOLDE 1 2-4 (1-2)

ZUIDWOLDE overtuigt met fraaie overwinning in "EP KUIK-Nederlagentoernooi
Zuidwolde startte het seizoen 2015 - 2016 met een overtuigende 2-4 zege tegen HODO. Dit duel vond plaats in de jaarlijks door HODO altijd weer goed georganiseerde "EP-KUIK-Nederlagen-toernooi" te Hollandscheveld.
Bij ZUIDWOLDE was er natuurlijk de terugkeer van Marcel Linthorst en Stefan Liezen te bewonderen. Naast hun beider terugkeer viel er verder ook veel te genieten bij ZUIDWOLDE. ZUIDWOLDE was met maar liefst een 19-tallige equipe afgereisd naar HODO. Na genoeg alle spelers kwamen aan bod. Er waren meerdere nieuwe gezichten te bewonderen, waaronder ook enkele zeer talentvolle jeugdspelers (Koen Romme en Arnaud Capellen). Daarnaast ook de terugkeer van Niels Nieland. Met name hij was in de 1e helft verantwoordelijk voor de productie bij ZUIDWOLDE. Gesteld moet worden, dat ZUIDWOLDE vooral in de breedte erg sterk is geworden. De concurrentie is groot en daardoor zag het Zuidwoldiger -publiek ook heel veel spelvreugde bij ZUIDWOLDE.

In een zonovergoten HOLLANDSCHEVELD trok ZUIDWOLDE uiteindelijk aan het langste eind. Terecht kwam ZUIDWOLDE in de 1e helft op een 0-2 voorsprong, doch HODO toonde veerkracht door langszij te komen. Beslissend over het gehele duel was, dat reserve-doelman Stefan Post in de 69e minuut een strafschop van HODO-spits Ruben de Haas stopte. Kort nadien kopte "Youngman Koen Romme" uiterst fraai de 2-3 voor ZUIDWOLDE tegen de touwen. Vervolgens was het verzet van HODO gebroken en kon ZUIDWOLDE in de 84e minuut na een vlijmscherpe counter over de rechterflank de 2-4 tegen de touwen knallen. Jarmo de Jonge gaf daarbij een dusdanig scherpe en harde voorzet, waarna HODO-speler Peter Veld niet anders meer kon doen, dan in eigen doel te schieten. Eindstand 2-4.

1 minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-bestuurslid HODO Jan Benjamins
De wedstrijd begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van oud-bestuurslid van HODO Jan Benjamins.
Aanvankelijk waren de beste kansen in deze wedstrijd voor HODO. Flankspeler Jordy Pieters kreeg in de eerste minuten een drietal mogelijkheden, maar dit leverde geen treffer op. ZUIDWOLDE nam vervolgens het initiatief over en dit werd in de 10e minuut van de wedstrijd bekroond met een fraaie kopgoal van Niels Nieland. Na een prachtige splijtende pass liet hij HODO-doelman Gerrie Mol bij de 2e paal kansloos (0-1).

Opnieuw treffer Niels Nieland
Linker spits van ZUIDWOLDE Niels Nieland had het flink op de heupen en bezorgde de HODO-defensie met zijn inzet en snelheid hoofdbrekens. In de 21e minuut was het opnieuw raak. Na een prachtige pass van Bastin Steenbergen knalde Niels Nieland in de 21e minuut andermaal raak (0-2). Na een tussentijdse drinkpauze liet ZUIDWOLDE de teugels iets vieren en kwam HODO beter in het spel. In die fase belande een inzet van HODO-spits Jesse de Haas op de onderkant lat en kwam ZUIDWOLDE goed weg. Aan de andere kant zag Zuidwolde-speler Robin Steenbergen zijn kopbal op de lat belanden.

Robin Vos brengt de spanning terug
In de slotfase van de 1e helft werd een verdedigingsfout bij ZUIDWOLDE uiteindelijk vakkundig door Robin Vos afgestraft. In 3e-instantie zag hij in de 38e minuut zijn inzet tegen de touwen belanden (1-2). Dit was ook de ruststand.

Veel wissels bij ZUIDWOLDE - gelijkmaker Jordy Pieters
ZUIDWOLDE was met een 19-koppige selectie afgereisd naar HODO. Nagenoeg alle spelers kwamen aan zet. In de 2e helft stond er dan ook een nagenoeg geheel ander team binnen de lijnen. De eerste kansen waren met name voor ZUIDWOLDE-speler Frans Capellen. Tot 2x toe kon HODO een treffer van Frans Capellen voorkomen. Ondanks deze kansen wist HODO toch langszij te komen. Andermaal ging balverlies bij ZUIDWOLDE hieraan vooraf. Uit de counter wist Jordy Pieters in de 61e minuut uiterst fraai de 2-2 in de verre hoek achter doelman Jelmer Timmer te knallen.

Reserve-doelman Stefan Post stopt strafschop - fraaie treffer Koen Romme
HODO rook vervolgens bloed en kreeg zowaar een ultieme kans op de voorsprong, Na een doorbraak kon reserve-doelman Stefan Post in de 69e minuut niet anders doen dan een HODO-speler binnen de beruchte lijnen licht te toucheren. De terecht gegeven strafschop (genomen door Ruben de Haas) werd knap gepareerd door doelman Stefan Post. Kort daarop werd de wedstrijd beslist door de goed spelende middenvelder Koen Romme. Uit een corner van Jarmo de Jonge kwam hij in de 72e minuut goed voor zijn man en kopte uiterst beheerst en koelbloedig de 2-3 tegen de touwen. In de slotfase van deze wedstrijd volgde in de 85e minuut een razendsnelle counter van ZUIDWOLDE. Op snelheid gaf Jarmo de Jonge een scherpe en harde voorzet richting Frans Capellen. HODO-verdediger Peter Veld kon ternauwernood tussen beide komen, maar de voorzet was dermate hard en scherp, dat hij alleen maar in eigen goal kon knallen. Eindstand: een terechte 2-4 zege voor ZUIDWOLDE.
In de penalty-serie was HODO net iets beter en won dit onderdeel met 5-4.
Onder een goede publieke belangstelling en met de aanwezigheid van de sponsor "EP-KUIK"kon teruggekeken worden op een mooie seizoensouverture.