Geschreven op 04 december 2016 door Bert Brontsema

Steenwijk 1 - Zuidwolde 1 = 1-3 (0-1)

Zuidwolde overtuigt opnieuw

De Steenwijker grond deed Zuidwolde opnieuw goed. Vorige week versloeg Zuidwolde in Steenwijk Steenwijker Boys met 1-3. Deze keer werd bij de buren van Steenwijk eveneens met 1-3 gewonnen. Een terechte overwinning, die beslist wel hoger had mogen uitvallen. Met name in de 1e helft kreeg Robin Steenbergen 3 opgelegde kansen om te scoren, maar hij wist het net niet te vinden. Jongste broer Bastin Steenbergen wist wel hoe het moest en scoorde in de 35e minuut de 0-1. Gerust werd met een stand van 0-1. Kort na rust verdubbelde Koen Romme op aangeven van Stef Raben de score naar 0-2. Steenwijk kwam in de 75e minuut terug in de wedstrijd door een kopbal van Jari Boxum. De beslissende goal werd - na een sterke interceptie van Bas Hempen - gescoord door Frans Capellen. Eindstand 1-3.

slap begin Zuidwolde

Zuidwolde begon te laconiek aan het duel, waarna door balverlies in de Zuidwoldiger defensie Robert van der Leij namens Steenwijk een mogelijkheid kreeg. Kort daarop kreeg Steenwijk op circa 25 meter afstand een vrije trap te nemen. De inzet van Ralph Groenink trof buiten bereik van doelman Jarno Bruins Slot de deklat. Na 10 minuten kwam Zuidwolde beter in het duel en kreeg Robin Steenbergen op aangeven van Frans zijn eerste grote mogelijkheid. Vervolgens leek de sterk spelende Bas Hempen te gaan scoren, maar doelman Remmerswaal kon nog net met zijn vingertoppen een goal voorkomen.

treffer Bastin Steenbergen

Nadat Pieter van der Leij een goede countermogelijkheid van Steenwijk om zeep had geholpen, was het in de 35e minuut aan de andere kant van het veld wel raak. Een afvallende bal werd op juiste waarde ingeschat door Bastin Steenbergen die vervolgens in de lange hoek raak knalde (0-1). Nog voor rust had Zuidwolde verder afstand kunnen en moeten nemen. Zowel Robin Steenbergen (2x), Bas Hempen als Steven Berghuis kregen daartoe mogelijkheden. Gerust werd met een stand van 0-1

gave treffer Koen Romme

Kort na rust leek Zuidwolde de wedstrijd definitief te beslissen. Na een goede passing van Stef Raben volgde een perfecte aanname van Koen Romme, waarna hij met zijn uithaal doelman Remmerswaal volstrekt kansloos liet (0-2). Vervolgens vergat Zuidwolde het duel volledig op slot te gooien. Zowel Steven Berghuis, Bas Hempen als Robin Steenbergen kregen daartoe mogelijkheden. Doelman Remmerswaal kwam in die fase met een gele kaart goed weg toen hij de doorgebroken Frans Capellen onderuithaalde.

aansluitingstreffer Jari Boxum

Met het inbrengen van de nodige wissels trachtte Steenwijk de wedstrijd nog te doen kantelen. De ingebrachte Jari Boxum zorgde in de 75e minuut ook inderdaad voor een kantelmoment toen hij met een kopbal doelman Jarno Bruins Slot verraste (1-2). Bijtijds pakte Zuidwolde de draad weer op. Onder aanvoering van de vele meters makende Stef Raben werd de druk weer naar voren gezet. Op een belangrijk moment veroverde de eveneens sterk spelende Bas Hempen de bal, waarna hij Frans Capellen in staat stelde om de 1-3 eindstand op het scorebord te zetten.

Opstelling: Jarno Bruins Slot, Stefan Liezen, Mathijs Steenbergen, Leon Schoemaker, Steven Berghuis, Bastin Steenbergen (Jerry Dekker), Koen Romme, Stef Raben, Bas Hempen, Frans Capellen, Robin Steenbergen (Martijn Spijkerman).

Man van de wedstrijd: Bas Hempen en Stef Raben