Geschreven op 24 januari 2016 door Bert Brontsema

Zuidwolde 1 - D.V.C. '59 1 =3-1 (1-1)

Belangrijke zege Zuidwolde
In de herstart van de competitie pakte Zuidwolde 3 belangrijke competitiepunten. Hierdoor kan Zuidwolde naar boven blijven kijken en aansluiting bij de top van 3D krijgen. Een vlotte voorsprong (1-0) via de gevaarlijkste man bij Zuidwolde - Frans Capellen - leek de basis te worden voor een makkelijke overwinning voor Zuidwolde. De equipe van Jarrisch Keizer vergat echter een aantal goede kansen te verzilveren. Pal voor rust kwam D.V.C. '59 onverwacht en plotseling langszij (1-1). Na rust maakte Zuidwolde korte metten met D.V.C.'59 en via treffers van Koert Bouman en Wessel Buning zorgden voor een 3-1 overwinning.

Rentree Gerald Kreuze - vlotte treffer Frans Capellen
Door een aantal blessures was coach Jarrisch Keizer gedwongen om good-old Gerald Kreuze weer in de basis te zetten. De gedreven Gerald Kreuze stond ook aan de basis van de vroege voorsprong van Zuidwolde. De uiterst actieve Frans Capellen was al een paar maal gevaarlijk geweest, maar trof aanvankelijk de prima D.V.C. '59- doelman Bert Tubben op zijn weg. In de 9e minuut volgde een prima assist van Gerald Kreuze, waarna Frans Capellen in de verre hoek raak schoot (1-0).

Gelijkmaker Nicky Wanders
Direct na de 1-0 kreeg Zuidwolde kort achter elkaar 2 opgelegde kansen om de voorsprong te vergroten. De inzetten van Peter Nijboer en Robin Steenbergen misten kracht en precisie.
Rond het halve uur kreeg Wessel Buning wellicht wel de beste kans om Zuidwolde op 2-0 te brengen. Doelman Bert Tubben kon de bal nog net voor de lijn pareren.. Nadat een kopbal van Koert Bouman net naast ging kroop D.V.C. '59 in de slotfase van de 1e helft iets meer uit haar schulp. Balverlies van Mathijs Steenbergen zorgde voor de fraaie gelijkmaker in de 42e minuut via Nicky Wanders.

Attente redding doelman Jarno Bruins Slot
Direct na rust klapte de buitenspelval van Zuidwolde niet goed dicht, waarna D.V.C.'59-speler Nick Mink over de linkerflank doorbrak. Zijn harde en strakke inzet werd door een sterke redding van doelman Jarno Bruins Slot tot corner verwerkt. Zuidwolde kroop hierbij door het oog van de naald. Vervolgens nam Zuidwolde het initiatief over en binnen de kortste keren stond de 3-1 eindstand al op het scorebord. In de 53e minuut volgde uit een corner een prima kopgoal van Koert Bouman de 2-1.
Vervolgens werd - onterecht - in de 57e minuut een kopgoal van Robin Steenbergen afgekeurd. In de 65e minuut volgde echter gerechtigheid toen Wessel Buning via een fraaie aanval via Stefan Liezen en Steven Berghuis de 3-1 aantekende.

Schot op de paal Frans Capellen
Zuidwolde bleef de bovenliggende partij. D.V.C.'59 werd alleen gevaarlijk bij sporadisch balverlies aan de kant van Zuidwolde. In de slotfase van deze wedstrijd had Zuidwolde nog de beste kans toen Frans Capellen - buiten bereik van doelman Tubben - de paal teisterde.
Eindstand 3-1.

Opstelling Zuidwolde
Jarno Bruins Slot, Stefan Liezen, Mathijs Steenbergen, Tiemen Wegman, Steven Berghuis,
Peter Nijboer, Koert Bouman (Jarmo de Jonge), Gerald Kreuze ( Robin van Goor), Frans Capellen, Wessel Buning (Mark Tiggelaar),Robin Steenbergen.

Man v.d.wedstrijd: Frans Capellen