Geschreven op 06 maart 2016 door Bert Brontsema

Zwartemeer 1 - Zuidwolde 1 = 2-0 (1-0)

Zuidwolde delft het onderspit tegen Zwartemeer
In een gelijkopgaande 1e helft zat het venijn duidelijk in de staart. Zwartemeer was in de 25e minuut op voorsprong gekomen door een inzet van Bas de Jonge (1-0). Zuidwolde ging vervolgens nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Die leek er in de slotfase van de 1e helft ook te komen. Nadat in de 41e minuut 2 spelers van Zwartemeer al op de bon waren geslingerd, kreeg Zuidwolde in de 43e minuut een vrije trap te nemen. De prima door Marcel Linthorst ingeschoten bal werd door een speler van Zwartemeer op de lijn met de hand gekeerd. De toegekende strafschop werd door Marcel Linthorst echter gemist. De dienstdoende scheidsrechter liet de penalty overnemen.

Dit leidde tot tumult bij de Klazienaveners, waarbij de captain van Zwartemeer handtastelijk was richting de scheidsrechter. De scheidsrechter gaf daardoor terecht een directe rode kaart aan de Zwartemeer-aanvoerder. Echter ook in 2e instantie miste Marcel Linthorst deze penalty. Het missen van deze penalty op een cruciaal moment in de wedstrijd was uiteindelijke bepalend voor het verdere verloop van deze wedstrijd.

Zuidwolde weet niet te profiteren van overtalsituatie
Ondanks de numerieke meerderheid wist Zuidwolde in de 2e helft de bakens niet meer te kunnen verzetten. Zeker niet nadat in de 53e minuut Melroy Hemme namens Zwartemeer een vrije trap achter doelman Jarno Bruins Slot had geknald. (2-0). Ondanks het toepassen van de nodige wissels bij Zuidwolde kwam er geen verandering meer in de stand. Eindstand 2-0.