Geschreven op 07 maart 2016 door Zuidwolde2

Ruinerwold 2 - Zuidwolde 2 = 1 - 2 (0-2)

Op de vroege zondagmorgen 6 maart stond de uitwedstrijd van de mannen van trainer Henri Vogelzang weer klaar om te vertrekken naar Ruinerwold. 8:30 uur stond het vertrek gepland, maar inderdaad, zoals wel vaker gebeurde, waren er spelers die weer (!) te laat waren. We kwamen aan in Ruinerwold en bekeken het veld daar eens goed. Aan de bosrand een meter of 16 was de grond hard en nog bevroren. Henri had ‘s morgens om 8:00 gebeld met Ruinerwold en er werd aangegeven dat de consul gekeurd had en "veld was perfect" zei de mevrouw. Helaas kwamen we erachter dat er helemaal geen consul gekeurd had. Dit waren de woorden van de scheids. Maar toe maar, discussies waren er geweest en we stonden toch al klaar om te beginnen.

Om 10:06 uur startte de wedstrijd en direct binnen de minuut kwam gelegenheid aanvaller Remon Baas met een schot op de goal erg dicht bij de openingstreffer.

De schik zat er direct in bij de nr. 9 geklasseerde ploeg in de competitie. Maar na 5 minuten was het wel raak. Silvano die de bal vanaf rechts ingespeeld kreeg worstelde zich door de verdediging en schot met een fantastisch schot de 0-1 tegen het net. Zuidwolde zette direct weer druk op de defensie van Ruinerwold en in de 26ste min. kwam Hans van de Vegt die zijn topscorernaam bij 3e ook in het 2e van zich liet spreken. En hij schoot van 20 meter de bal langs de keeper. 0-2 was de stand tot de rust. Lennart Kikkert werd na 35 min gewisseld voor Bas Hempen.

Zwaar begin 2e helft.

In de rust vertelde de trainer dat er uitgebouwd moest worden naar 0-3, 0-4. En dat de eerste minuten van de 2e helft belangrijk zijn. Dit gebeurde helaas niet, want binnen de minuut stond al bijna de 1-2 op het scorebord. Maar helaas voor Ruinerwold schoot de rechterspits de bal voorlangs en de toegesnelde linkerspits gleed de bal net niet binnen. Geluk voor de rood/zwarten. Maar toch na een 15 minuten spelen met een knappe aanval werd de 1-2 ingeschoten met een strak schot vanaf de 16 meter. Remon Baas werd toen gewisseld voor Felix en kreeg kort erop een grote kans op de 1-3, maar vergat de bal vol te raken bij de mooie voorzet van Silvano. De druk kwam van Ruinerwold de laatste 15 minuten en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om de drie punten mee te nemen naar Zuidwolde. De laatste wissel was dan Mark Tiggelaar (die ook last had van zijn lies) werd gewisseld door ja, daar is hij weer, Jari van de Water.

Jari kreeg direct een zeer grote en bijna niet te missen kans op de 1-3. Hij ging alleen op de keeper af en iedereen verwachtte dat hij de bal snoeihard het net inschoot, maar dan zie je toch de trainingsachterstand in beeld, want hij schoot de bal 3 meter over de deklat van de goal. 3 minuten later stond Jari weer in de 16 en werd neergehaald door de keeper; penalty was het gevolg en gele kaart voor de keeper van Ruinerwold.

Captain Frank nam de positie in en schoot de bal strak in het linkerzijnet. 1-3 dacht iedereen en punten mee naar Zuidwolde, maar de scheids zag spelers van Ruinerwold en wat hij later aangaf ook Zuidwolde te snel inlopen en de penalty moest overgenomen worden. De spanning werd nog hoger voor Frank en hij schoot de bal helaas naast de goal. Maar na een paar minuten floot dhr. Duinkerken af en de zeer belangrijke punten gingen mee in de auto van Frank. Het 2e elftal doet nog steeds mee om de titel en periode, volgende week staat om 11:00 uur de thuiswedstrijd tegen Helpman gepland.

Opstelling: Jelmer Z., Roland, Tom, Frank, Jerry, Michiel, Hans, Remon (Felix), Lennart (Bas), Silvano, Mark (Jari).

Bron: enne buuten veld