AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Anno 1960/1961

Uit de persoonlijke archieven van Eppe Buning mochten wij deze elftalfoto ontvangen. Daarvoor onze dank, want het is toch wel een kroonjuweel. Het is een elftalfoto uit het seizoen 1960-1961 en wij vermoeden – gelet op het jaartal - dat deze foto nog is gemaakt bij het oude sportveld van Café Beugeling annex Café de Vries. Een historische fotoderhalve.
Zuidwolde speelde indertijd in de afdeling Zwolle. Zuidwolde degradeerde in het seizoen 1958 – 1959 naar de 3e klasse en kende vervolgens enkele sterke voetbaljaren. In het seizoen 1959-1960 promoveerde Zuidwolde naar de 2e klasse A afdeling Zwolle. In het seizoen 1960-1961 eindigde Zuidwolde op de 2e plaats in deze 2e klasse, kort achter kampioen VEVO. Door dit resultaat promoveerde Zuidwolde naar de 1e klasse.
Onderstaand elftalfoto dateert uit het seizoen 1960-1961

De namen van de spelers zijn:
Achterste rij /staand : Bertus Hoorn, Jan Folkerts, Jan Koster, Piet Bakker, Rein Hoorn
Voorste rij/geknield : Roelof Schrotenboer, Henk Hoekman, Eppe Buning, Marten Oosterga, Appe Bartelds en Jans Klomp
Speler Rein Hoorn gaf later aan, dat dit indertijd één van de beste Zuidwoldiger elftallen uit die tijd was.
Memorabel en bijzonder kan nog worden genoemd, dat speler Jan Koster vanaf 1963 als onderwijzer in het geboortedorp van de verslaggever (Gieten) ging werken op de lagere school aldaar. Jan Koster heeft toen nog korte tijd gespeeld bij de v.,v. Gieten, alwaar hij nog een kampioenschap in de 4e klasse KNVB meemaakte.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ