AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Anno 1969/2003: Damesvoetbal VV Zuidwolde

De afdeling Damesvoetbal werd opgericht in 1969. In het seizoen 1970-1971 werd voor het eerst deelgenomen aan de competitie. De dames veroverden het kampioenschap in het seizoen 1976-1977 in Ommen middels een overwinning op OZC. De Dames promoveerden toen naar de 1e klasse Oost. In de loop der jaren werd het steeds moeikijker om een Dames-elftal op de been te brengen. Uiteindelijk ging het Damesteam van v.v. Zuidwolde aan het eind van het seizoen 1985-1986 ter ziele.
Circa 15 jarenlang had v.v. Zuidwolde Damesvoetbal moeten ontberen. Pas in het seizoen 2000-2001 werd zovele jaren later een Dameselftal opgericht.
Uit de archieven van de v.v Zuidwolde blijkt dat het Damesvoetbal indertijd een groot succes was. Het Dameselftal trok indertijd op de zaterdagmiddag altijd een grote schare van natuurlijk vooral mannelijke supporters. Ook de kantine van de v.v. Zuidwolde deed in die tijd goede zaken, want na afloop van de wedstrijd vond er altijd een gezellige 3e helft aldaar plaats.
Onderstaand 2 elftalfoto’s van het toenmalige Damesteam. De eerste foto betrof het team uit het Openingsseizoen 2000-2001. Foto 2 is van een later tijdstip.
Vanaf het seizoen 2003 – 2004 is het Damesvoetbal voortgezet onder de vlag van JVZ.
 

Dames elftal

Achterste Rij: Liesbeth van ’t Spijker,    ?     , Gerda Bartelds, Marian Poeste, Annet Duinkerken

Middelste Rij: Fenny Beuving, Alie Zoer, Anja Beuving, Maartje Klooster, Sanne van Eijck, Paulien Diepman, Sylvia Linthorst, Henk Reins,   ?   , Marco Boer (Sponsor ’t MAK)

Voorste Rij: Michelle Beekelaar, Annelies de Lange, Annet Pool, Gery Hut, ?

Damesvoetbal

Achterste rij: Harry Dekker, Marten Oosterga,  Martin Scholing (sponsor ’t MAK), Fenny Beuving, Paulien  Diepman, Marian Poeste, Sanne van Eijck, Nadine Mulder, Clara Pekel, Anja Beuving, Carmen Spijkerman, Karin Kreuze, Henk Reins, Annet Pool

Voorste Rij: Liesbeth van ’t Spijker, Gery Hut, Natasja van ’t Spijker, Kristel Jansen, Maartje Klooster, Annelies de Lange, Gerda Bartelds, Marieke Bloem, Sylvia Linthorst.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ