AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Anno 1983/1984

Voor zover bekend was dit Zuidwolde 1 in het seizoen 1983-1984.

Jacob Koops was toen voor het 1e seizoen Hoofdtrainer. Jacob Koops was een uiterst ambitieuze trainer en was voordien Jeugdtrainer bij v.v. Zuidwolde en was indertijd mede de inspirator van Jong Zuidwolde (team onder 23 jaar). Hij was er bij de jeugd medeverwantwoordelijk voor, dat de A-junioren indertijd met een denderende 5-0 overwinning op onze buren van ZZVV kampioen werden. Onderstaand elftal speelde indertijd in de 1e klasse onderafdeling KNVB district Zwolle. Men speelde tegen ploegen als Hoonhorst/ Wijhe etc.) Een sterk verjongd team behaalde dat jaar een uitstekend resultaat. In de winterstop stond het team bovenaan en aan het einde van het seizoen werd een keurige 2e plaats behaald (22 wedstrijden, 31 punten en een doelsaldo van 45-25)

Bovenste rij: Jacob Koops (trainer), Jaap Zoer, Jan Hoorn, Harry Postma, Rik Buning, Bobby Huls, Geert Blekkink, Riny Jansen, Jan Schoemaker (Kerkenbosweg), Jan Hut (verzorger)

Onderste rij: Bert Schipper, Henk Spijkerman, Willem Flinkert, Roelof Schoemaker, Vincent Pruntel (pupil van de week), Henk Hoorn, Erik Hegen, Henry Hoorn

Opstelling van het elftal
                             
                                   Bert Schipper/Jaap Zoer
                                                                       
                                         Riny Jansen
 
Bobby Huls                   Geert Blekkink                                     Henry Hoorn
            
Jan Hoorn                     Roelof Schoemaker                           Henk Spijkerman
  
Harry Postma         Henk Hoorn/Rik Buning             Willem Flinkert/Erik Hegen

Trainer                         :        Jacob Koops 1e jaar Hoofdtrainer
Leider                          :        Jan Schoemaker (Kerkenbosweg)
Verzorger                    :        Jan Hut
Pupil van de week    :        Vincent Pruntel (hij was al vroeg bij de selectie)
 
Andere memorabele zaken van dat seizoen waren:
Geert Blekkink was de coming-man uit Winterswijk. Hij was een uiterst sterke verdediger, die graag als diesel van achteruit mee mocht opstomen. Hij vormde samen met Riny Jansen het centrale duo achterin. Later verkaste Geert Blekkink richting Emmen/Weerdinge alwaar hij nog divers jaren in het 1e elftal van Weerdinge heeft gespeeld. Bert Schipper was toen al een aantal jaren de vaste doelman van Zuidwolde 1. Jaap Zoer keepte meestal in het 2e en fungeerde als reservedoelman. Bobby Huls en Henry Hoorn waren respectievelijk rechts- en linksback. Het sterke middenveld werd gevormd door centrale man Roelof Schoemaker en Jan Hoorn (rechtshalf) en Henk Spijkerman (linkshalf). De voorhoede werd toen gevormd door o.a. Harry Postma. Deze snelle man uit Meppel was rechterspits en had een zeldzame en fantastische voorzet in de benen. Menig Zuidwoldiger spits heeft mogen profiteren van deze zeldzame kwaliteit. In de punt van de aanval stond Henk Hoorn. Deze snelle spits uit Linde was indertijd al diverse jaren de vaste spits van Zuidwolde 1 en heeft o.a. gespeeld in de zgn. betaalde jeugd van PEC Zwolle. Indertijd werd hij nog vastgelegd door de hoofdtrainer van PEC Zwolle en voormalig bondscoach van het Nederlands Elftal George Kessler. Willem Flinkert was veelal de stofzuiger van het elftal. Samen met Henk Spijkerman en Henry Hoorn bestreek hij de gehele linkerflank. Rik Buning en Erik Hegen kwamen dat jaar vanuit de A-junioren over naar de 1e selectie.
 Jan Schoemaker (Kerkenbosweg en vader van Roelof Schoemaker) was toen al jarenlang leider van Zuidwolde. Daarnaast was Jan Hut al diverse jaren de verzorger van Zuidwolde 1.
 
Hoofdsponsor: Buning Wegenbouw BV

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ