Geschreven op 09 oktober 2022 door .

Drachten – Zuidwolde = 3-3 (0-2)

Zuidwolde geeft overwinning weg in blessuretijd

Zuidwolde leek af te steven op de eerste drie punten van het seizoen. Na een sterke eerste helft kwam Drachten terug tot 1-2. Zuidwolde zette even later toch het verschil weer op twee. Dan hoor je de punten in de knip te houden. Helaas maakte de thuisploeg vlak voor tijd de 2-3 en in blessuretijd nog de gelijkmaker.

Zuidwolde speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van oud voorzitter Geert A. Vrielink. Uiteraard begon de wedstrijd dan ook met een minuut stilte. Zuidwolde ging voor de tweede keer dit kalenderjaar op bezoek bij de VV Drachten, maar nu werd er gespeeld op het prachtige hoofdveld. Het eerste kwartier was er weinig te melden. Na een kleine 20 minuten was er de eerste hoekschop voor de gasten. De bal werd door Drachten weggewerkt, maar niet goed genoeg; Ralph Zantinge pegelde vanaf de rand 16 meter de bal mooi in de linkerhoek, 0-1. Zuidwolde liet de thuisploeg niet opbouwen. Dit leverde uiteindelijk een vrije trap op (overtreding op Joris de Roo). De keeper pakte met moeite de vrije trap over de grond. Hierna een voorzet van Joris de Roo vanaf rechts en Frans Capellen schampte de bal met zijn hoofd helaas. De volgende aanval begon met een lange bal op Joris de Roo die voor gaf, maar de inlopende Steven Berghuis poeierde wild in de ballenvanger.
Hierna een voorzet van Frans Capellen op dezelfde Steven Berghuis en zijn inzet belandde op de onderkant van de lat. Joris de Roo gaf de bal het laatste zetje, 0-2.
Zuidwolde ging hierna door. Joris de Roo trapte over terwijl hij alleen op de keeper af ging. Enkele sublieme reddingen van Wesley Steenbergen voorkwamen dat Drachten uit een van de zeldzame counters de aansluiting treffer kon maken.
10 minuten voor rust was er een voorzet (of schot?) vanaf links van Steven Berghuis die de keeper In tweede instantie klem had. Hierna krulde Bram Klein de bal net over. Een goedkope vrije trap voor Drachten na hard geschreeuw leverde gelukkig weinig op. Zo ging Zuidwolde rusten met een vrij comfortabele stand van 0-2

In de tweede helft begon Zuidwolde met een hard schot over de grond van Steven Berghuis maar de keeper klemde goed. Hierna een goede aanval van Drachten en een speler van Zuidwolde maakte hands. De strafschop werd onberispelijk binnen gewerkt, 1-2. Drachten kwam dus goed uit de kleedkamer en Zuidwolde moest meermaals aan de noodrem trekken. Ook Drachten deed mee aan het kaartenfestival en liep door op keeper Wesley Steenbergen. Gelukkig kon hij verder spelen.
Hierna een voorzet van Robin Comello, maar twee Zuidwolde-spelers liepen elkaar in de weg. Tegen de verhouding in en vanuit een lastige hoek maakte Frans Capellen op bijzonder fraaie wijze vanaf links de 1-3, in het dak van het doel. Dit gaf de roodzwarten weer wat lucht.
Drachten gooide er gelijk een driedubbele wissel in om proberen het tij nog te keren. Maar Zuidwolde was de zwakke start in het tweede bedrijf te boven. Althans zo leek het; maar vrij onverwacht maakte Drachten 7 minuten voor tijd de 2-3. En werkelijk waar, ver in blessuretijd maakte de thuisploeg na een verre ingooi ook nog de 3-3. Dit voelde als een verlies voor Zuidwolde.

Opstelling: Wesley Steenbergen, Bas Hempen, Bram Klein (Mark van de Beld), Twan van 't Zand (Nick Wijbinga), Steven Berghuis, Frans Capellen, Joris de Roo, Martijn Spijkerman, Mathijs Steenbergen, Ralph Zantinge en Robin Comello.