Geschreven op 05 februari 2023 door .

HODO – Zuidwolde = 2-4 (0-0)

Zuidwolde in extremis langs HODO

In een werkelijk knotsgekke wedstrijd heeft Zuidwolde gewonnen bij HODO. In de eerste helft viel er niets te juichen, alhoewel beide ploegen er wel dicht in de buurt kwamen. De doelpunten vielen dus in de tweede helft en HODO scoorde eerst tweemaal. Hierna twee geblesseerde spelers bij Zuidwolde en niemand gaf nog een cent voor de kansen van Zuidwolde. Maar zie daar, na enkele scherpe counters en twee doelpunten in blessuretijd pakte Zuidwolde toch de volle buit in Hollandscheveld,

In een gewijzigde opstelling na het echec van vorige week in Beilen begon Zuidwolde eerst wat afwachtend. De eerste corner van HODO werd weg gestompt door keeper Jelmer Timmer. Hierna een lichte overtreding van Mark van de Beld. De vrije trap van HODO belandde in de muur.  De eerste aanval van Zuidwolde ging over links via Joris de Roo. Hij kon Frans Capellen net niet bereiken. Na een kwartier kreeg Zuidwolde wat meer grip op de wedstrijd.
Na 25 minuten was een voorzet van Frans Capellen die van richting werd veranderd. De keeper van HODO kon met moeite redden en Steven Berghuis kopte goed naar de grond, maar niet over de doellijn helaas.
Nadat twee man van Zuidwolde op de grond lagen en de scheidsrechter daar voor niet floot, volgde er een counter van de zwartwitten. Jelmer Timmer redde echter knap. HODO had hierna weer een fase dat ze de bovenliggende partij waren. Na geschutter in de verdediging van de roodzwarten kreeg de thuisploeg enkele zeer goede kansen. Jelmer Timmer liet zien dat hij het keepen nog niet verleerd had. Zo bleef het bij rust bij 0-0 in deze leuke wedstrijd.

De tweede helft begon de thuisploeg goed. Ze zetten Zuidwolde flink onder druk en via een hard schot over de grond was er een moeizame redding met een hand van Jelmer Timmer en de bal werd binnen getikt door een inlopende HODO speler, 1-0. Even daarna bijna de 2-0 door een HODO speler die zich knap vrij kapte en schoot vlak bij de paal in. Maar de doelman van Zuidwolde zat er goed bij. HODO was duidelijk beter en vanaf links maakten ze via een goede combinatie en een hard schot hoog in het doel de 2-0.
Gelukkig liet Zuidwolde de kop niet hangen. Via een scherpe pass binnendoor kreeg Frans Capellen de bal en hij mikte knap langs de keeper (2-1). Hierna een aderlating voor de gasten; aanvoerder Mathijs Steenbergen moest er geblesseerd af (knie).
Na een forse overtreding op Joris de Roo (geel) kreeg Zuidwolde een vrije trap bij de zijlijn. De inswinger werd bij de tweede paal bijna tot doelpunt gepromoveerd door Bram Klein. De corner hierna kwam Tiemen Wegman in botsing met de keeper (of was het de paal?) en ging zijn schouder uit de kom. Dus de tweede noodzakelijke wissel in korte tijd.
Ondanks de tegenslagen ging Zuidwolde door. Een lange bal op Joris de Roo werd door hem fantastisch binnen gekegeld en zo stond de stand weer gelijk, 2-2.
HODO gooide er een slotoffensief uit maar Zuidwolde gaf geen krimp. In blessuretijd was er een snelle en verre uittrap door keeper Jelmer Timmer en was er een goede controle op de linkervleugel van Frans Capellen. Diens voorzet werd door Bas Hempen verlengd op Joris de Roo die intikte en zo de 2-3 op het scorebord zette. Een minuut later in blessuretijd was er een voorzet van Bas Hempen op Frans Capellen die vanuit een moeilijke hoek ook zijn tweede maakte, 2-4.

Zuidwolde heeft erg goede zaken gedaan in de stand en staat nu ineens in de middenmoot. Nog een leuke bijkomstigheid is dat Zuidwolde na koploper Emmeloord bovenaan staat in de tweede periode!

Opstelling: Jelmer Timmer, Twan van 't Zand, Bram Klein, Tiemen Wegman (Bas Hempen), Mathijs Steenbergen (Ralph Zantinge), Steven Berghuis, Frans Capellen, Mark van de Beld, Joris de Roo, Nico Schulting en Martijn Spijkerman.