Geschreven op 26 maart 2023 door .

St.-Annaparochie - Zuidwolde = 1-2 (0-0)

Knappe overwinning van Zuidwolde.

Voetbal blijft een wonderlijk spelletje; zo verlies je thuis een paar keer vrij uitzichtloos, maar win je zo ineens uit bij de nummer 6. Toch speelden de mannen van Erik Hegen niet heel bijzonder, maar de thuisploeg deed dat ook niet. Gelukkig voor Zuidwolde viel het nu eens de goede kant op.

Het eerste feit van Zuidwolde was een voorzet van Frans Capellen. De keeper kwam met veel lawaai uitstormen en Steven Berghuis durfde niet te koppen. De keeper raakte door zijn onbezonnen actie licht geblesseerd. Hierna een vrij gelijk opgaande strijd. Na een kwartier een grote kans voor St.-Anna maar die werd voor een bijna leeg doel royaal over geschoten.
Aan de andere kant was er een vlammend schot van Steven Berghuis op de lat. Na een half uur scoorde de thuisploeg maar deze werd afgekeurd vanwege hands. Hierna een forse schouderduw van de aanvoerder/laatste man op Steven Berghuis die ongelukkig op zijn schouder viel. De ietwat warrig leidende scheidsrechter floot er niet voor overigens. Helaas moest Steven gewisseld worden. Uit een corner kwam nog een goede kans voor Zuidwolde (de keeper lag al op de grond) maar Joris de Roo schoot hoog over. Tegen de rust nog een mooie actie over de vleugel van Bram Klein, maar helaas geen spits die goed afrondde.

De tweede helft begon met een voorzet van Frans Capellen en het schot hierna ging via een voetje van de thuisploeg over de achterlijn, maar helaas werd er geen corner gegeven. De thuisploeg kreeg hierna wel twee corners en uit de tweede kopte de spits goed binnen, strak langs de paal (1-0). Via een counter liep Joris de Roo zijn man voorbij maar de bal kwam helaas niet bij Frans Capellen. De volgende aanval ging via dezelfde Frans over rechts. Omdat niemand vrij stond kapte hij naar zijn linkerbeen en krulde de bal om de keeper (1-1). St.-Anna nam nog een gevaarlijke trap na een schouderduw (!), maar deze werd net naast gekruld. De thuisploeg kreeg hierna nog een paar goede kansen.
Invaller Mathijs Steenbergen maakte echter via een strakke voorzet van Robin Comello keurig de 1-2 middels een bekeken balletje over de keeper. Op het eind was er nog een hard schot van Joris de Roo dat gered werd door de keeper van de zwartwitten. De scheidsrechter trok vrij veel blessuretijd bij en dit zorgde helaas nog voor wat irritaties binnen het veld. Maar de overwinning werd veilig gesteld.

Opstelling; Nico Schulting, Bas Hempen, Twan van 't Zand, Frans Capellen, Steven Berghuis (Bram Klein), Martijn Spijkerman (Robin Comello), Ralph Zantinge, Wesley Steenbergen, Mark van de Beld (Mathijs Steenbergen), Tiemen Wegman en Joris de Roo.