Geschreven op 16 oktober 2022 door .

Zuidwolde – Oldeholtpade = 0-4 (0-2)

Zuidwolde afgedroogd door de koploper.

Tegen koploper Oldeholtpade had Zuidwolde goede bedoelingen, maar helaas kwam er in de praktijk weinig van terecht. Ondanks diverse mooi opgezette aanvallen en dito kansen, vielen de doelpunten aan de andere zijde. Lijstaanvoerder Oldeholtpade (vorig seizoen nog 3e klasse) verdeelde de doelpunten netjes over beide helften.

Zoals gebruikelijk heeft Zuidwolde wel altijd een flitsende start. Na 5 minuten was er een voorzet van Robin Comello, maar de inzet van Frans Capellen werd geblokt. Vervolgens kwam de bal bij Mark van de Beld die half inglijdend net naast schoot.
Hierna gevaarlijke actie over links van de gasten uit Friesland, maar het onzuivere schot ging voorlangs. Toch kwam Zuidwolde alweer snel achter; via een paar simpele combinaties werd de bal rustig rechts in de hoek geprikt, 0-1.
Even daarna twee corners van Zuidwolde op rij en bij de tweede was er hands van Oldeholtpade binnen de beruchte lijnen. Maar de scheidsrechter deed niets. De grensrechter van de gasten had het ook wel geconstateerd. Na 20 minuten werd Frans Capellen diep gestuurd door aanvoerder Mathijs Steenbergen maar Frans' lob ging net over. Frans Capellen had daarna nog een goede kans; hij kapte een man uit maar kwam net niet toe aan een schot. Bij de volgende aanval kwam de hoge bal bij Martijn Spijkerman terecht die 1 m voor de keeper in diens handen kopte.
Vlak voor rust was er een fantastische omhaal van Oldeholtpade op de lat. In de laatste minuut voor rust was er nog de dodelijke 0-2. Geen fijn moment zo net voor de thee.

Na de rust was er een voorzet van Frans Capellen op Steven Berghuis dicht op de keeper, maar op de een of andere manier verdween de bal niet tussen de palen. En als je dan zelf niet scoort, maken de gasten uit de eerste de beste aanval de 0-3.
Hierna een aanval van Zuidwolde en een voorzet op de rand van de 16 bij Mark van de Beld op de slof, en met de keeper aan de grond genageld, maar de inzet ging net naast. Hierna een periode met veel kansen aan beide kanten en eindelijk een kopdoelpunt van Zuidwolde door invaller Stef Raben, maar deze werd onterecht afgevlagd door de grensrechter.
Via een snelle counter van de gasten (mooie steekbal over links) bepaalden zij de eindstand op 0-4.
Natuurlijk hadden de roodzwarten wat pech deze zondagmiddag via de afgekeurde goal en de niet toegekende strafschop.

Opstelling: Wesley Steenbergen, Mathijs Steenbergen, Ralph Zantinge, Robin Comello (Stef Raben), Bas Hempen, Bram Klein (Tiemen Wegman), Twan van 't Zand, Steven Berghuis, Frans Capellen, Mark van de Beld (Nick Wijbinga) en Martijn Spijkerman.