Geschreven op 21 november 2021 door .

LAC Frisia 1883 – Zuidwolde = 2-1 (0-1)

Nipt verlies Zuidwolde bij LAC Frisia

In een troosteloze ambiance (geen publiek) heeft Zuidwolde verloren van LAC Frisia uit Leeuwarden. In de eerste helft kon Zuidwolde goed meekomen en wist zelfs op voorsprong te komen. Het verval in de tweede helft was echter dermate groot dat de punten in Friesland bleven.

Na 10 minuten waren er de eerste twee hoekschoppen voor Zuidwolde, maar hier kwam niks gevaarlijks uit. Na een kwartier was er een mooie steekbal van Tom Buijtendorp op Peter Nijboer, maar de keeper was iets eerder bij de bal. Ook LAC kreeg hierna enkele corners, maar deed daar ook niet veel mee. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Toch was het Zuidwolde dat al een paar keer gevaarlijk was met name over de linkervleugel via Steven Berghuis. Na 25 minuten legde Tom Buijtendorp de bal breed op Frans Capellen en die scoorde beheerst, 0-1. De aanvallen van LAC werden vaak onderbroken door een goed georganiseerd centrum van de verdediging van Zuidwolde, met name Martijn Spijkerman, Ralph Zantinge en Mathijs Steenbergen. Toch was er na 35 minuten een goede kans voor de thuisploeg, maar keeper Sjors van der Weide zat er goed bij. Verder gebeurde er niet gek veel in de eerste helft en de ruststand was dus 0-1.

LAC opende sterk na rust. Na 5 minuten was er een zeldzame counter van Zuidwolde via een lange bal van Mathijs Steenbergen op links naar Tom Buijtendorp. Die krulde mooi voor naar Frans Capellen, die helaas over schoot. Gelukkig luwde de aanvalsdrift van LAC enigszins en kwam Zuidwolde hier voorlopig ongeschonden uit. Maar na een dik kwartier in de tweede helft was er een grote kans voor de rechtsbuiten van LAC, maar Sjors van der Weide pareerde geweldig. Even later een artistieke omhaal van de thuisploeg die over ging. LAC wisselde aanvallend en ging op zoek naar de gelijkmaker. Zuidwolde kon alleen maar counteren en deed dat via de altijd slim spelende Peter Nijboer die de spitsen voerde. Na 20 minuten in de tweede helft viel er na een scrimmage dan toch de verdiende 1-1. Zuidwolde was geen schim van de ploeg in de eerste helft. Na 30 minuten werd Tom Buijtendorp licht geraakt binnen de 16 m, maar te weinig voor een strafschop. Mathijs Steenbergen schoof zo nu en dan door naar het middenveld wat het spel ten goede kwam.
Tom Buijtendorp speelde zichzelf mooi vrij en zijn schot ging richting doel, maar een speler sprong ertussen. De corner hieruit leverde niets op. Met nog een paar minuten op de klok was er een zondagsschot van LAC in de linker bovenhoek en dat betekende de capitulatie van Zuidwolde (2-1). In de laatste minuut was er nog een forse overtreding op Steven Berghuis die er geblesseerd af moest. De vrije trap leverde niks op en Zuidwolde verliet licht ontgoocheld het veld.

Opstelling; Mathijs Steenbergen, Peter Nijboer (Bram Klein), Steven Berghuis (Fabian Zuurveen), Frans Capellen. Tom Buijtendorp, Ralph Zantinge, Martijn Spijkerman, Sjors van der Weide, Bas Hempen, Joris de Roo, Bastin Steenbergen (Thijs Fieten).