Geschreven op 01 mei 2022 door .

SV Epe – VV Zuidwolde = 5-4 (2-3)

Zuidwolde verliest nipt van koploper.

Geen enkel team lukte het dit seizoen om maar liefst 4 keer te scoren tegen de beoogd kampioen Epe. En hoewel de resultaten van Epe de laatste weken niet meer zo consistent zijn als in het begin van het seizoen, kon Zuidwolde daar helaas dus geen vervolg aan geven. Zuidwolde heeft het de koploper wel knap lastig gemaakt en stond halverwege zelfs op voorsprong. Maar om nou te zeggen dat Zuidwolde Epe aan het wankelen heeft gebracht, zou grootspraak zijn.

Epe begon overtuigend aan de wedstrijd en na een kwartier ging de rechtsbuiten van Epe twee man voorbij en na een ongelukkige botsing met aanvoerder Mathijs Steenbergen werd de bal op de stip gelegd. Keeper Jarno Bruins Slot stopte de inzet knap maar in tweede instantie werd er toch gescoord (1-0). Epe ging hierna door met aanvallen en het was Jarno Bruins Slot die enkele knappe reddingen verrichtte. Na een half uurtje was er echter een voorzet vanaf rechts en de doelman van Zuidwolde tikte de bal voor de voeten van een Epe-speler die eenvoudig de stand verdubbelde.
Zuidwolde deed wat terug uit zijn tweede corner. Via een aantal schijven kwam de bal voor de voeten van Nico Schulting. Net als vorige week scoorde hij weer (2-1). Even later een geslepen counter van Zuidwolde. Een lange bal op Tom Buijtendorp die vervolgens een mooie crosspass gaf op Frans Capellen die via een mooie boogbal in de verre hoek de stand weer gelijktrok (2-2). Epe was een beetje van de leg, want bij een volgende aanval kapte Nico Schulting twee man uit en ramde de bal in het doel (2-3).
Epe was hierna nog een paar keer (heel) dicht bij de gelijkmaker, maar het geluk was aan de kant van de gasten en zo werd er gerust met een toch ietwat verrassende stand.

In de tweede helft voerde Epe de druk weer op en scoorden ze in buitenspel positie. Epe maakte na een kwartier toch de verdiende gelijkmaker door een mooi uitgespeelde aanval. Hierna een lachwekkende beslissing van scheidsrechter Hooge. Door een lichte obstructie gaf hij de thuisploeg een vrije trap op de rand van de 16. Epe schoot echter hoog over.
Na drie corners voor Zuidwolde waar niet bijster veel mee gedaan werd, kwam Epe weer voor het doel van Zuidwolde. Via een mooie aanval reet het de verdediging open en maakte de 4-3. Uit een hoekschop maakte de blauwwitten zelfs de de 5-3.
In blessuretijd was er nog een assist van Bram Klein op Nico Schulting die de 5-4 intikte. Hoewel het geen schande is om hier te verliezen, waren na 90 minuten de druiven zuur voor de bezoekers.

Opstelling; Jarno Bruins Slot, Ralph Zantinge, Mathijs Steenbergen (Bastin Steenbergen), Martijn Spijkerman, Tom Buijtendorp, Nico Schulting, Steven Berghuis, Sven Cazemier, Bas Hempen, Frans Capellen (Bram Klein) en Joris de Roo.