Geschreven op 31 oktober 2021 door .

VV Zuidwolde – SV Epe = 1-2 (0-1)

Zuidwolde brengt koploper aan het wankelen

Zuidwolde heeft zijn huid duur verkocht deze zondagmiddag en koploper Epe flink in verlegenheid gebracht. Daarmee revancheerde Zuidwolde zich ten opzichte van de mindere prestatie van vorige week. Epe moest onder meer aan de noodrem trekken om Zuidwolde af te stoppen. Helaas wilde de gelijkmaker niet vallen in de hectische slotfase en gingen de punten mee de bus in naar de Veluwe.

Zuidwolde begon met enkele wijzigingen in de opstelling na de deceptie van vorige week. Het eerste half uur van de wedstrijd was koploper Epe de betere partij. Na drie minuten was er een counter van Zuidwolde, maar de lob van Frans Capellen ging over de doelman maar ook over de lat. Epe dicteerde het spel en Zuidwolde loerde op een uitval. Dat ging dan via het bekende recept een lange bal op de voorwaartsen. Zuidwolde kon zich echter niet onttrekken aan de druk van Epe en na een kleine 20 minuten was er de voorsprong voor de gasten; een corner genomen vanaf rechts en hun aanvaller kon ongehinderd in de lange hoek koppen, 0-1. Epe gaf Zuidwolde geen respijt en ging door met aanvallen. Gelukkig viel de tweede goal niet, onder meer door sterke optredens van doelman Sjors van der Weide en Mathijs Steenbergen. Hij toonde zich een waardige aanvoerder en onverschrokken zette hij de lijnen uit.
Na een half uur kon Zuidwolde zich enigszins ontworstelen aan de druk van Epe en plaatste een mooie aanval via Vincent Hulst. Zijn voorzet werd weg gewerkt tot corner. Tom Buijtendorp had hierna nog een inzet, maar die ging over. Na een mooie een-twee van Steven Berghuis zette hij voor en Bastin Steenbergen kopte net over. Vervolgens waren er enkele hoekschoppen voor Zuidwolde, maar zonder gewenst resultaat. In een volgende aanval werd Bas Hempens schot geblokt. Zo legde de thuisploeg de gasten flink het vuur aan de schenen en hing de (verdiende) gelijkmaker in de lucht. Vlak voor rust nog een voorzet van Frans Capellen vanaf de linkervleugel, maar de keeper bokste de bal van de lijn. Een schot van Steven Berghuis werd afgeketst tot weer een corner. Zo rammelde Zuidwolde flink aan de deur. De thee werd echter genuttigd bij een 0-1 stand, alwaar een gelijke stand misschien wel beter het getoonde spel weerspiegelde. Het geluk van een koploper zullen we maar zeggen.

Na rust een ontketend Zuidwolde. Het begon gelijk met een lange bal van Frans Capellen op Vincent Hulst die op snelheid zijn man voorbij ging, maar vervolgens op de keeper stuitte. Hierna een korte periode waarin Epe beter was, maar niet overtuigend genoeg voor de 0-2.  Zuidwolde ging verder met aanvallen en er was een indraaiend schot van Steven Berghuis dat voorbij de keeper ging, maar een speler kopte de bal van de lijn.
Er ontspon zich een felle strijd op het veld waarbij er zowel kansen op de 1-1 als op de 0-2 waren. Zuidwolde begon meer risico te nemen. Na 70 minuten viel eindelijk de verdiende 1-1. Een magnifieke steekbal van Vincent Hulst door het centrum op Nico Schulting en zijn strakke schot in de verre hoek was de doelman van Epe te machtig, 1-1. Helaas maakte Epe gelijk vanaf de aftrap de 1-2 via een kopbal en kon Zuidwolde weer opnieuw beginnen. Via Frans Capellen was er nog een grote kans, maar zijn voorzet leverde niks op. Misschien had hij voor eigen kansen moeten gaan? Hierna waren er nog voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar hij wilde vooralsnog niet vallen deze zondagmiddag. Het venijn zat hem spreekwoordelijk in de staart. Een middenvelder van Epe kreeg rood voor een stevige overtreding op Nico Schulting. Na een lange blessurebehandeling ging hij zelfs met de brancard van het veld. Dit was toch wel symbolisch voor de onmacht van Epe. Met kunst- en vliegwerk wist Epe echter de overwinning over de streep te trekken ondanks enkele kansrijke aanvallen en hoekschoppen van Zuidwolde. Epe juichte flink na afloop, daarmee aangevende dat zij de gelukkige winnaar waren deze middag.

Opstelling: Frans Capellen, Tom Buijtendorp (Twan van 't Zand), Bastin Steenbergen, Steven Berghuis (Joris de Roo), Ralph Zantinge, Vincent Hulst, Mathijs Steenbergen, Sjors van der Weide, Nico Schulting (Chiel Dekker), Bas Hempen en Tiemen Wegman.