Geschreven op 24 april 2022 door .

Zuidwolde – Pesse = 3-4 (2-1)

Zuidwolde verliest derby van Pesse

Zuidwolde heeft thuis tegen Pesse verloren. In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand en speelde de thuisploeg vrij soeverein. Gelijk na rust liep Zuidwolde zelfs uit naar 3-1. Overwinning binnen zou je denken. Maar niets was minder waar; de gasten uit Pesse waren dodelijk effectief voor de goal en scoorden nog maar liefst drie keer. Het nieuwe spelsysteem is dus nog geen onverdeeld succes.

Pesse had zaterdag de JO-19 eruit gegooid zodat een aantal jongens met het eerste konden meedoen vandaag. Pesse kampt immers met behoorlijk wat blessures. Zo voetbalt spits Hartman met een dikke enkel en is zijn broer Sander geblesseerd. Zuidwolde speelde in een ander systeem met Joris de Roo (extra) in de spits. Het begin was vrij tam. Zuidwolde had een licht overwicht. Na 20 minuten werd dezelfde Joris de Roo weggestuurd en hij schoot richting in de hoek en de keeper verwerkte de bal tot hoekschop. Deze werd genomen en weggewerkt. Martijn Spijkerman pikte de bal op en schoot op doel en via een stuit werd de bal mooi doorgekopt door Bas Hempen in de hoek (1-0).
Mathijs Steenbergen stuurde Tom Buijtendorp weg langs de lijn en deze kon alleen gestopt worden via een overtreding. Uit de vrije trap kwam niks vermeldenswaardig uit. Vijf minuten later werd Tom Buijtendorp weer weggestuurd. Hij gaf een voorzet naar Sven Cazemier die in alle rust de hoek kon kiezen en de stand verdubbelde. Weer een paar minuten later was er een scrimmage voor het doel van Zuidwolde en Pesse bracht via een schot over de grond de spanning weer terug (2-1).
Steven Berghuis ging mee naar voren en Frans Capellen schoot naast uit de voorzet. Vlak voor rust werd Frans Capellen diep gestuurd maar hij schoot over. De volgende aanval eindigde met een voorzet op Joris de Roo maar hij tikte ook over. De ruststand 2-1 was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op dat moment op het warme kunstgras.

Het eerste wapenfeit na de thee was een corner mooi terug gelegd met het hoofd door Mathijs Steenbergen en een pegel van de in de basis terug gekeerde Nico Schulting (3-1). Kat in het bakje dacht alles wat roodzwart lief had. Maar Pesse maakte uit een hoekschop toch weer de aansluiting. De bal werd knap naar de grond gekopt (3-2). De aanval erop viel zelfs de gelijkmaker, weer uit een standaardsituatie. Een vrije trap en ondanks de uitkomende keeper Jarno Bruins Slot kopte de speler de bal over hem heen, precies in het hoekje (3-3).
Na de drinkpauze was Zuidwolde weer iets beter. Bij een aanval lag de keeper al op de grond en Tom Buijtendorp schoot over vanuit een moeilijke hoek. Met het oog op het programma de komende weken wilde Zuidwolde per se hier de drie punten binnen harken. Pesse dacht hier uiteraard anders over en via een hoog ingebrachte bal bracht good old Marco Hartman de 3-4 op het scorebord. Zuidwolde ging natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker en via een mooie een-twee schoot Steven Berghuis over. Hierna nog enkele aanvallen van de thuisploeg, maar de overtuiging ontbrak. Pesse stond goed gepositioneerd en sleepte de overwinning binnen na de gebruikelijke geveinsde blessures en wissels. Zuidwolde kon geen echte vuist meer maken.

Opstelling: Jarno Bruins Slot, Joris de Roo, Frans Capellen, Tom Buijtendorp, Bas Hempen (Bram Klein), Sven Cazemier, Steven Berghuis, Martijn Spijkerman, Mathijs Steenbergen, Nico Schulting en Ralph Zantinge.