Geschreven op 04 september 2019 door Bert Brontsema

Zuidwolde 1 - Dalen 1 = 0-1 (0-1)

Bekernederlaag Zuidwolde

In haar eerste bekerwedstrijd ging Zuidwolde gisteravond met 0-1 onderuit tegen Dalen. In de eerste 20 minuten was Zuidwolde de betere ploeg, maar daarna had Dalen de overhand. Op de 0-1 overwinning van Dalen viel dan ook niets af te dingen.

Voortvarende start Zuidwolde

Hoewel de eerste kans voor Dalen was had Zuidwolde in de aanvangsfase van dit duel een paar goede aanvallen. Met name over de rechterflank was Zuidwolde dreigend richting het doel van Dalen-doelman Rick Braam. In de 17e minuut werd Martijn Spijkerman over de flanken de diepte ingestuurd, waarna zijn voorzet uiteindelijk voor de voeten viel van Mark van de Beld. Diens harde inzet kon echter gepareerd worden. Kort daarop kon doelman Braam een inzet van Sven Cazemier neutraliseren. In de 27e minuut had Zuidwolde andermaal een goede aanval, maar wist niet te scoren. Wel volgde daarop direct een scherpe counter van Dalen, die echter ook geen doelpunt opleverde.

Dalen op voorsprong

Nadat Frans Capellen in de 31e minuut met een zgn. chip Dalen-doelman Braam niet wist te verrassen kwam Dalen steeds beter in het spel. Kort voor rust werd de snelle Jelle de Rudder de diepte ingestuurd. Op snelheid en met een fraaie lob verraste hij Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide (0-1). Dit werd ook de ruststand.

Dalen bovenliggende partij in 2e helft

Met het inbrengen van Ouren Nikkels en later Mitchell Krikken en Leon Schoemaker trachtte Zuidwolde nog wel de bakens te verzetten. Veel effect had dit niet. Dalen had goed grip op het spel van Zuidwolde en dicteerde dan ook het spel gedurende grote delen van de 2e helft. Kansen kwamen er ook voor de Dalenaren, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 0-1.