Geschreven op 08 maart 2020 door Bert Brontsema

Zuidwolde 1 - EMMS 1 = 3-0 (2-0)

Zuidwolde overtuigt opnieuw

In een gelijk opgaande eerste helft sloeg Zuidwolde vanuit het niets in de slotfase genadeloos toe. De ruststand leek op een - op dat moment - terechte 0-0 stand te eindigen. Niets onvoorspelbaarder is er echter dan het edele voetbalspel. Feitelijk vanuit het niets trok Zuidwolde in de 41e minuut naar de goal van EMMS. Op het randje van het 16-meter-gebied werd een overtreding gemaakt op Sven Cazemier. Captain Stefan Liezen belastte zich met deze vrije trap en met uiterste precisie verschalkte hij bij de 1e paal EMMS-doelman Bastin Kleinheerenbrink (1-0). EMMS was door dit moment de weg even kwijt en kort voor rust scoorde Ouren Nikkels met het hoofd - vanuit een corner - ook nog even de 2-0 tegen de touwen. Deze tegenslag kwam een geëmotioneerd EMMS in de 2e helft niet meer te boven. Youngmen Tom Buijtendorp deelde in de 82e minuut de genadeklap uit door met een soloactie doelman Kleinheerenbrink het nakijken te geven. Eindstand 3-0.

Evenwichtige eerste helft

De eerste helft kende weinig verheffende momenten. Beide teams starten voorzichtig vanuit de startblokken. Zowel EMMS  als Zuidwolde kregen kleine kansen op een treffer. Zo ging in de 17e minuut een harde schuiver van EMMS-middenvelder Jordi van der Heijden - via de vuisten van Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide - net naast.  Kort daarop kreeg Frans Capellen een dito-kans, maar EMMS-doelman Kleinheerenbrink wist diens inzet tot corner te verwerken. Lange tijd leek dit treffen op een 0-0 ruststand uit te draaien.

Stefan Liezen en Ouren Nikkels scoren op slag van rust

De wedstrijd leek op een 0-0 ruststand uit te draaien, totdat in de 41e minuut de hard werkende Sven Cazemier op de rand van het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Captain Stefan Liezen belastte zich met deze vrije trap en vanaf 16 meter liet hij EMMS-doelman Bastin Kleinheerenbrink met een magistrale trap volstrekt kansloos (1-0). EMMS was door deze score de weg even helemaal kwijt en in die rumoerige tumultueuze slotfase van de 1e helft bezegelde de sterk spelende Ouren Nikkels feitelijk het lot over EMMS. Vanuit een corner kopte hij de bal in blessuretijd van de 1e helft andermaal tegen de touwen van EMMS. Ruststand 2-0.

Zuidwolde blijft overheersende partij in de tweede helft

EMMS trachtte in de 2e helft de bakens te verzetten door het inbrengen van hun befaamde spitsenduo Glenn ter Wielen en Yuri Hertsenberg. Dreigend werd het zeker voor de Zuidwoldiger-goal, maar met name de fysiek sterke Ouren Nikkels neutraliseerde het nieuwe gevaar vanuit de EMMS-vesting. De beste kansen bleven voor Zuidwolde en EMMS was toch vooral de onderliggende partij.

Tom Buijtendorp beslist het duel

Vanuit frustratie liep EMMS in de 2e helft tegen de nodige gele kaarten op, waarbij in de 74e minuut Erik Kosse met 2x geel en dus rood het veld moest verlaten. In de 82e minuut slalomde Tom Buijtendorp door de defensie van EMMS en met een bekeken schuiver gaf hij doelman Kleinheerenbrink het nakijken (3-0). Dit werd uiteindelijk ook de eindstand.

Opstelling Zuidwolde: Steven Berghuis, Mark van de Beld, Tom Buijtendorp, Sven Cazemier, Frans Capellen (Wessel Buning), Stefan Liezen, Joris de Roo, Ouren Nikkels, Nico Schulting (Bastin Steenbergen), Mathijs Steenbergen en Sjors van der Weide.