Geschreven op 20 oktober 2019 door Egbert Buning Sr.

Zuidwolde 5 – Hoogeveen 3 = 3 - 3 (2 - 2)

Keurig gelijkspel van het vijfde

De donkere stem van keeper William galmde door de ochtendnevel en scheidsrechter Henk Bakker floot om 10.30 voor deze derby op een nat en zwaar veld. Het vijfde dat aftrapte in het oude tenue(?) nam gelijk het initiatief. Na 10 minuten was er een voorzet van Marcus en het eerste doelpunt een feit door Remco via een schot over de grond rechts in de hoek (1-0). Na een kwartier was er een terugspeelbal die ternauwernood werd gered, maar uit de voorzet gleed Kelvin de bal binnen, 2-0.

Hoogeveen liet het er niet bij zitten en onder leiding van aanvoerder en ex-Zuidwolde speler Jacco Anninga werd de druk op Zuidwolde opgevoerd. Hoogeveen miste net als Zuidwolde een aantal spelers. Laatste man Jan Hoogeveen vormde een goed en degelijk verdedigingsduo samen met Hans van de Beld. Na een half uur was er weer een blessure bij Hoogeveen, maar het spel ging verder en plots was er de 2-1 door Melvin Anninga. Hoogeveen had nu een sterke fase net voor rust. Zuidwolde paste enkele wissels toe om dit gevaar proberen te keren. Even later een sliding door Jan die werd afgefloten als zijnde een overtreding. De vrije trap op de rand van de 16 werd door Jacco strak links langs de muur ingeschoten (2-2). Jacco nam ook nog enkele gevaarlijke corners, maar gelukkig bleef het 2-2 bij rust.

De tweede helft startte Zuidwolde weer met enkele verse wissels. Bij tegenstander Hoogeveen was ook gewisseld. Voorzitter Carlo vd Weij kwam erin en vlagger werd Anne Jan Anninga. Toch illustere namen zo op de zondagmorgen op een bijveld in Zuidwolde. Vooralsnog hadden de wissels bij Zuidwolde weinig effect. Want na een redding door William werd het in tweede instantie toch 2-3 door Remco; Hij schoot de bal strak onder William door. Hierna kwam Zuidwolde weer wat aan aanvallen toe; een grote kans was er voor Marco, maar hij pegelde over. In de 68ste minuut was er weer een kopbal voor Hoogeveen, maar William zweefde naar de hoek en redde knap. Zuidwolde kwam vervolgens weer wat beter in het spel, maar mist een echte afmaker (ene Marcel Smilde was wel aandachtig toeschouwer).
Met nog een kwartier te gaan redde William met zijn handen net buiten de 16, dus hands. Door de overvloedige regen van de afgelopen dagen waren de lijnen vrijwel onzichtbaar. De vrije trap leverde niks op. Zuidwolde werd sterker in het laatste kwartier. Uiteindelijk was het aanvoerder Remco die de verdiende 3-3 maakte. Aan het eind waren er nog een aantal hachelijke situaties voor het doel van Zuidwolde, maar William en co hielden stand. Jan en Hans roeiden achterin alle ballen weg en zo werd uiteindelijk een zwaarbevochten gelijkspel bewerkstelligd.
Opstelling Zuidwolde: William Post. Hans vd Beld, Remco Hempen, Adrian Idzi (Mark Nijstad), Krzystof Cencora (Sander Nijboer), Marcus Benning (Marco Schuldink/Remon Baas), Henk Wiegers, Jan Hoogeveen, Herjan Dekker, Kelvin Krikken en Allard Krikken (Patrick Vogelzang).