DALEN 1 - VV ZUIDWOLDE 1 (ZON) = 2-1 (0-0)

Geschreven op 14 februari 2024 door Gilian van der Heide

Zuidwolde verliest uitwedstrijd in Dalen

Het is VV Zuidwolde niet gelukt afgelopen zaterdagavond punten te pakken. In Dalen stond het scorebord na 94 minuten spelen op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

De verplaatste wedstrijd onder leiding van scheidsrechter The Beijert startte zo'n 10 minuten later dan de geplande starttijd van 19.30 doordat de scheidsrechter wat later was en 2 jubilarissen bij Dalen. In het eerste kwartier was het vooral Dalen dat de aanval zocht, wat resulteerde in wat kleine kansen en schoten van Wessel Drogt en Niels Koert. Rond de 23e minuut werd Zuidwolde eerst echt gevaarlijk via Frans Capellen die net niet kon schieten en een schot van Joris de Roo die over ging. Ook Mark van de Beld deed zo'n 2 minuten later nog een poging, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor doelman Kevin Borgman. Na een half uur spelen lijkt het dan toch dat Dalen de score gaat openen: de inzet van Tijmen Venhorst gaat net over en een minuut later belandt zijn kopbal op de paal. In de slotfase van de eerste helft is het weer Zuidwolde dat zich laat zien. Nico Schulting probeerde het via een afstandsschot die werd gepakt door de keeper, Frans Capellen krijgt nog een kleine kans en de genomen vrije trap door Joris de Roo op zo'n 25 meter van de goal belandt in de muur. Er moet uiteindelijk gerust met de brilstand op het scorebord.

Dalen zet aan.

In de tweede helft ging Dalen weer door met aanvallen en wordt in de 50e minuut gevaarlijk, maar het schot wordt gepakt door de goed keepende Jarno Bruins-Slot en in de rebound staat Mathijs Steenbergen in de weg. Een minuut later is het dan toch raak. Een eerste inzet wordt nog gered door Twan van 't Zand, maar een later gegeven voorzet werd goed ingekopt, door wie ook anders, aanvoerder Tijmen Weghorst. In de 20 minuten die volgen wil Dalen de score verder uitbreiden door kansen van onder andere Weghorst, Drogt en Veenstra, maar de ballen gingen naast, over of werden gepakt door Jarno. Zuidwolde werd in de periode maar een paar keer gevaarlijk, onder andere met een schot van Frans Capellen. In de 75e minuut werd het dan toch 2-0. Invaller Dennis Tump staat er nog maar net 20 seconden in en schiet de bal van zo'n 18 meter achter doelman Bruins-Slot. In de 83e minuut scoorde Zuidwolde toch nog. Martijn Spijkerman schoot de bal voor en zijn voorzet werd rustig langs doelman Borgman via de binnenkant van de paal binnen geschoten door invaller Steven Berghuis. In de laatste 10 minuten probeerde Zuidwolde nog om de gelijkmaker te maken, maar ondanks de goede inzet, het harde werken en een paar grote kansen bleef de stand 2-1 en verloor Zuidwolde opnieuw.

Na 13 wedstrijden staat Zuidwolde nu op de 12e plaats, één punt boven EMMS. Volgende week speelt Zuidwolde een thuiswedstrijd op sportpark Woltingeslag. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt en de tegenstander is De Tukkers.