Geschreven op 25 september 2016 door Roland de Ruijter

SVV '04 2 - Zuidwolde 2 = 3-1 (1-1)

SVV '04 2  - Zuidwolde 2 = 3-1 (1-1)

’t Tweede verliest onterecht van SVV '04 met 3-1.

Op 25 september 2016 zondagmorgen vertrok VV Zuidwolde 2 richting de Duitse grens. De tegenstander voor deze zondag was SVV’04 2. Bas Hempen en Frans Capellen vonden de aanvangstijd toch wat te vroeg, waarschijnlijk probeerden zij zich de vorige dag in de tegenstander in te leven door hun eigen Oktoberfest te vieren. Wessel Buning zou rechtstreeks richting Schoonebeek rijden, alwaar hij tien minuten voor aankomst erachter kwam dat zijn voetbaltas nog thuis lag. Geblesseerden waren Frank Middelveld (scheur in kniepees) en Roland de Ruyter (verrekte enkelbanden). Silvano Wildeboer werd uitgeleend aan het eerste. Tijdens de warming up bleek dat Remon Baas last had van zijn lies en Robin van Goor van zijn bovenbeen. Al met al niet bepaald de gewenste start.

’t Tweede onder leiding van Henri Vogelzang en Jan Jabben hadden echter goede hoop! De afgelopen weken heeft het prima resultaten behaald na gepromoveerd te zijn naar de reserve (A-cat) 1e klasse B. In Schoonebeek vlakbij de Duitse grens in eind september scheen de zon volop. Met supporters als Suzanne van Vliet, Verena Jager en Roelof Dekker kon het niet misgaan.

De scheids floot af in het zonnige Schoonebeek. Zuidwolde was vanaf begin af aan de bovenliggende partij. Het had de meeste balbezit en was de spelers van SVV vaak een stapje voor. Echter was er vaak slordig balverlies wat de hele wedstrijd doorging. In de 15e minuut maakte Remon Baas een actie waarbij zijn lies werd belast, iets waar hij tijdens de warming up al last van had. Remon kon niet verder en werd gewisseld door de goedgehumeurde Frans Capellen. Met zijn beoogde ‘’op de tafel staan in de kantine en zingen dat we bovenaan staan’’ uitspraken. Vlak voor de drinkpauze in de 20e minuut brak een speler van SVV te makkelijk door de verdediging heen en passeerde doelman Alex van der Sterre door de bal in de rechterbovenhoek te schieten, 1-0. Tijdens de drinkpauze werden de manschappen voorzien van een stuk extra motivatie en dit had resultaat. Zuidwolde zette druk maar kwam niet tot scoren. De wonderen waren de wereld nog niet uit toen Erwin Fieten de bal links vooraan aan zijn voeten had. Hij maakte een ongekende actie door te kappen, draaien en dit resulteerde in een corner. Tweemaal vlagde de grensrechter voor buitenspel, echter werd dit genegeerd door de scheidsrechter. Maar toen… Bastin Steenbergen maakte in de 47e minuut een sterk verdedigende tackel waardoor Mark Tiggelaar de bal voor zijn voeten kreeg. Mark stond 1 op 1 voor de keeper en pakte zijn kans waardoor hij de keeper van SVV wist te passeren met een geplaatst (ja, dit kan hij) schot in de rechter benedenhoek. Vol goede moed ging Zuidwolde met rust de kleedkamer in.

De tweede helft begon met een frisse wind en een lolletje door Frans Capellen welke trainer Henri Vogelzang verbeterde op een taalfout. Hij kan zo meedoen aan het Nationaal Dictee. Remon Baas en Robin van Goor genoten in hun blote bast van de zon en de wedstrijd. Het bleek dat Robin van Goor te veel last had van zijn bovenbeen, waardoor hij enkel bij hoge nood in zou vallen. Frans creëerde diepte in het spel, zag de gaten en dook erin (ook buiten het voetbal om). Zuidwolde was nog steeds de bovenliggende partij, ook al leek het soms op flipperkast voetbal. Er werd eens stevige tackle gemaakt op Tom Pepers welke de vrije bal snel wilde nemen maar hier gehinderd werd door een speler van SVV, echter geen gele kaart. SVV werd gevaarlijker en kwam ‘’op een gegeven moment’’ (op toon van Jan Remmelts) met twee man voor de goal tegen Tom Pepers en doelman Alex van der Sterre, maar gelukkig was daar onze redder in nood: onze gewaardeerde grensrechter Gert Vogelzang die vlagde voor buitenspel. Zuidwolde werd slapper en liet de tegenstander voerballen. Maar daar was weer een kans voor Zuidwolde! Robin Steenbergen verlengde de bal naar Mark Tiggelaar welke voor de tweede keer deze wedstrijd 1 op 1 voor de keeper stond. Echter deze keer geen succes, Mark schopte de bal langs de linkerhoek naast (zo kennen we hem weer). In de 56e minuut rukte een speler van SVV zich vlak buiten de 16 meter los van Mesfin Been en schoot op het doel van Alex van der Sterre. Alex was kansloos, de bal verdween in het net, 2-1. Hierna werd onze snelheidsduivel Frans Capellen onderuit gehaald door een speler van SVV welke aan de noodrem trok, weer geen gele kaart. In de 65e minuut werd Bastin Steenbergen gewisseld voor Wessel Buning. Bastin Steenbergen kwam namelijk terug van een blessure (scheurtje in hamstring). Zuidwolde creëerde meerdere kansen, echter stond er telkens een speler van SVV tussen de bal en het doelnet. Na dertig minuten in de tweede helft was het tijd voor de tweede drinkpauze. Zuidwolde pepte elkaar op en was van mening dat er veel meer viel te halen. Over en weer werden er veel overtredingen gemaakt. Zo ook in de 75e minuut. Martijn van Meurs gaf vliegles door een speler van SVV te tackelen waarop hij een onterechte gele kaart kreeg. De vrije bal vloog over alles en iedereen heen. Vlak hierna stuurde Frans Capellen Mark Tiggelaar naar de hoek, Mark nam aan en gaf een strakke voorzet. Helaas kon Wessel Buning niet bij de bal komen. Het einde van de wedstrijd naderde. SVV kwam voor de tweede keer met twee spelers te staan tegenover Alex en een speler van Zuidwolde. Echter werd dit (tot iedereens opluchting) niet goed uitgespeeld. Tijdens een aanvallende actie sprintte Robin Steenbergen met de bal richting keeper, echter werd hij heel, heel, vuil getackeld. De scheidsrechter gaf een gele kaart, wat in de ogen van de bank van Zuidwolde een rode kaart hoorde te zijn. Twee minuten voor tijd leed Martijn van Meurs onnodig balverlies en stapte Tom Pepers over de bal heen waardoor de tegenstander 1 op 1 kwam te staan met Alex van der Sterre, helaas 3-1.

Al met al onnodig puntverlies. Zuidwolde heeft veel kansen gehad welke niet werden afgemaakt, iets wat de tegenstander wel deed.

Opstelling: Alex van der Sterre, Erwin Fieten, Martijn van Meurs, Tom Pepers, Remon Baas (15’ Frans Capellen), Mesfin Been, Bastin Steenbergen (65’ Wessel Buning), Leon Schoemaker, Bas Hempen, Mark Tiggelaar, Robin Steenbergen.

Gele kaart: Martijn van Meurs.