Geschreven op 24 augustus 2014 door Bert Brontsema

ZUIDWOLDE 1 - DSC '65 1 = 10-1 (3-0)

Dubbele cijfers op Woltingeslag – 4 treffers Wessel Buning
In het verlengde van een geslaagd en gezellig voetbalkamp bij “Steenbergerhoeve “(bij sponsor Leo Lubberink) pakte Zuidwolde in haar eerste bekerduel tegen DSC ’65 uit Dalerveen flink uit met een stevige 10-1 winst. Bij rust zag het er met een 3-0 stand nog niet naar uit dat Zuidwolde met dubbele cijfers zou gaan winnen. Door een vroege treffer kort na rust van goalgetter Wessel Buning knapte er iets bij DSC’65, waarna Zuidwolde met name door 4 treffers tussen de 68e en 77e minuut uiteindelijk kon uitlopen naar een 10-1 winst. De eretreffer van DSC’65 werd gescoord door Arnoud ter Bruggen.

Openingstreffer van Wessel Buning
Al in de 2e minuut kreeg Leon Schoemaker een goede mogelijkheid om te scoren. Zijn inzet ging echter over het doel van doelman Dennis Schiphorst-Haalweide. In de 13e minuut was de DSC-doelman andermaal goed bij de les na een goede combinatie tussen Wessel Buning en Frans Capellen. Het bleek echter uitstel van executie te zijn, want in de 15e minuut brak Wessel Buning over de rechterflank door, waarna zij inzet “hoog in de touwen” vloog (1-0). Zuidwolde bleef de bovenliggende partij en wist in de 25e minuut het betere veldspel te belonen met een treffer van Frans Capellen (2-0). Ogenschijnlijk ging hier een overtreding van Peter Nijboer aan vooraf doch de dienstdoende scheidsrechter dhr. Modderman liet doorspelen.

Blessure Justin Meppelink
DSC’65 stelde hier in de 30e minuut een gevaarlijke inzet van Jorrit Bunskoek tegenover, doch doelman Jelle Verburg liet zich niet verrassen. Kort daarop verstapte en blesseerde DSC’65-speler Justin Meppelink zich zodanig, dat hij met onbekend letsel per brancard het veld moest verlaten. Als gevolg van deze langdurige blessurebehandeling duurde de 1e helft circa 5 minuten langer. Juist in blessuretijd kopte Wessel Buning na een fraaie voorzet van Gerald Kreuze de 3-0 tegen de touwen.

2e helft formaliteit
De 2e helft was nog amper begonnen of de 4e Zuidwoldiger-treffer lag alweer tegen de touwen. Opnieuw was Wessel Buning de maker van dit doelpunt, andermaal op aangeven van Gerald Kreuze. De 5-0 werd opnieuw gescoord door Wessel Buning. Met name rechter vleugelverdediger Robin van Goor had hierbij een belangrijke onderschepping, waarna de beslissende assist kwam van Frans Capellen. Na deze treffer liet DSC’65 het duel geheel lopen, waarna Zuidwolde in een tijdsbestek van 10 minuten 4x genadeloos toesloeg. De treffers kwamen van de voeten van Frans Capellen (2x w.o. een strafschop), Peter Nijboer en Gerald Kreuze. Bij een 9-0-stand geloofde ook Zuidwolde het wel en verslapte daardoor. Die houding werd in de 84e minuut door DSC’65-speler Arnoud ter Bruggen afgestraft. Met een harde inzet verschalkte hij doelman Jelle Verburg in de verre hoek. De 10e treffer kwam er uiteindelijk toch nog toen Jarmo de Jonge in de 85e minuut met een strak schot de eindstand op het scorebord prikte.