Geschreven op 03 december 2018 door Bert Brontsema

Zuidwolde 1 - Heerde 1 = 1-3 (0-0)

Zuidwolde in slotfase onderuit

In de 75e minuut scoorde Steven Berghuis op fraaie wijze de gelijkmaker (1-1). Dit leek ook de eindstand te worden. Beide teams gingen in het laatste kwartier vol voor de winst. Heerde werd daarin de gelukkigste. In de 84e minuut scoorde Raoul Wijenberg de beslissende 2e goal (1-2). Zuidwolde ging vervolgens vol op jacht naar de gelijkmaker en nam daarbij alle risico's. Echter diep in blessuretijd scoorde Heerde via Nick Wijenberg de 1-3. Zuidwolde mocht zich een pluim geven, doordat het 90 minuten geconcentreerd strijdlustig toonde.

Matige eerste helft

Beide teams begonnen tam aan het duel. In de 1e helft vielen de weinige kansen op de vingers van één hand te tellen. Aan de kant van Heerde kreeg met name Dennis Calkhoven de meeste kansen, maar hij had deze zondag zijn vizier niet op scherp staan. Daarnaast had hij de pech, dat Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide een puike doelpartij speelde. Zuidwolde kreeg in de eerste helft spaarzaam een kans via o.a. Stef Raben. De ruststand werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Levendige tweede helft

Heerde trachtte met name in het begon van de 2e helft een forcering aan te brengen en kreeg daartoe o.a. goede mogelijkheden via Nick Schurink en Nick Wijenberg. Beide troffen echter een uitstekende doelman Sjors van der Weide op hun weg.

Treffer Mike Bronsink

Was het een overtreding van de in de basis debuterende Ralph Zantinge? Menigeen had zijn twijfels. Dienstdoende scheidsrechter dhr. Broersma zag er een overtreding in. Heerde kreeg daartoe in de 56e minuut een vrije trap op circa 20 tot 25 meter van de goal. Uit de vrije trap belandde de bal voor de voeten van Mike Bronsink. Diens schot werd in de loop naar de goal nog van richting veranderd, waarna de bal uiteindelijk buiten bereik van doelman Sjors van der Weide in de verre hoek tegen de touwen vloog (0-1).

Gelijkmaker Steven Berghuis

Heerde zat op het fluweel en Zuidwolde moest komen en deed dat ook. Steven Berghuis zat in de 62e minuut al dicht bij de gelijkmaker, doch zijn inzet ging rakelings langs de goal van Heerde-doelman Vincent Mosterd. Zuidwolde wisselde met het inbrengen van Sven Cazemier voor Martijn Spijkerman. Nadat Dennis Calkhoven nog een goede mogelijkheid voor Heerde niet wist te verzilveren sloeg in de 75e minuut Steven Berghuis aan de andere kant genadeloos toe. In de verre hoek liet hij doelman Vincent Mosterd kansloos (1-1).

Hectische slotfase

Beide teams gingen vervolgens vol voor de winst. Diegene die zou scoren, zou ook de winnaar worden. In de 80e minuut leek andermaal Steven Berghuis te scoren, maar het werd hem net niet. Nadat Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide opnieuw een sterke interceptie had, sloeg het noodlot in de 84e minuut voor Zuidwolde toe. Uit een corner belandde de bal voor de voeten van Raoul Wijenberg. Diens harde inzet was doelman Sjors van der Weide te machtig (1-2). Zuidwolde trachtte er nog een remise uit te halen en kreeg ook nog wel kansen. Diep in blessuretijd scoorde Nick Wijenberg de beslissende goal. Eindstand 1-3. Ondanks het verlies kon Zuidwolde terugkijken op een sterk gespeelde Teamprestatie.

Opstelling Zuidwolde: Sjors v.d. Weide, Mark v.d. Beld, Martijn Spijkerman (Sven Cazemier), Cedric Jansen, Bas Hempen, Ralph Zantinge, Bastin Steenbergen (Chiel Dekker), Stef Raben, Mathijs Steenbergen, Steven Berghuis, Joris de Roo (Wessel Buning).

Man v.d. wedstrijd: team Zuidwolde